Voetballen voor zieke Anton Hylkema

mainImage
Voetballen voor zieke Anton Hylkema

Anton Hylkema, bestuurslid technische zaken en teammanager bij Spartaan’20, heeft onlangs bijzonder slecht nieuws gekregen: een niet verdwijnende pijn in zijn rug blijkt na onderzoek uitgezaaide kanker te zijn. Zijn situatie is onbehandelbaar, Anton heeft te horen gekregen dat hij nog maar kort te leven heeft.

Zijn zoon Dominic, oud-speler van Smitshoek, houdt een benefietwedstrijd tussen Spartaan’20 en Smitshoek. Dit is een wens van zijn vader. Met de actie wil Anton geld inzamelen voor een project van het Ikazia: een nieuw Multidisciplinair Oncologisch Centrum in de nieuwbouw van het ziekenhuis.

Antons zoon Dominic is nu selectiespeler van Spartaan’20 en heeft tevens vele jaren in vv Smitshoek gespeeld. Hij heeft teams, samengesteld uit de hoofdselecties van beide verenigingen van afgelopen twee seizoenen, en spelers waarmee Dominic vele jaren heeft samengespeeld.

Het programma van de benefietmiddag op zaterdag 7 juli is:

12.30 uur: voorprogramma
14.00 uur: wedstrijd Spartaan’20 – Smitshoek
15.15 uur: na afloop van de wedstrijd een woord van voorzitter Leandro Lopes aan Anton en een donatie van Spartaan’20 aan het doel. De wedstrijdbal met handtekeningen van de spelers wordt geveild en de opbrengst is voor het Anton’s doel.

Na afloop is er gezellig samenzijn in de kantine. Spartaan’20 en zijn vrienden willen Anton en zijn gezin een mooie middag met een volle bezetting aanbieden, iets waar hij nog heel erg naar uit ziet! Er is ook een doneeractie opgezet via deze website.

 


Foto: Digitaal Dagblad