Barendrechts Dagblad | Van den Berg: ‘Dit was echt hersenloos’

Van den Berg: ‘Dit was echt hersenloos’

mainImage

Het valt voor Jack van den Berg als tussentijdse opvolger van Albert van der Dussen op sportpark De Bongerd nog niet mee. De Barendrechtse oefenmeester verloor zaterdag met 0-3 van De Treffers, een ploeg die maar net boven de Bongerd-bewoners staat. Komende zaterdag moet Barendrecht naar Scheveningen, de club waar Donny Navajas Sanchez in de tweede helft van het seizoen actief is. De middenvelder werd vanwege zijn lange absentie door modellenwerk net zoals Van der Dussen (matige resultaten) ook weggestuurd door Barendrecht.

Barendrecht grossierde voor de winterstop al in gele en rode kaarten, maar ook onder Van den Berg gaat het mis. De trainer die staat voor discipline en fatsoen zag vorige week Emilio Samsey in de uitwedstrijd bij HFC spuwen naar een tegenstander (waarvoor hij door de club is geschorst) en zaterdag kreeg Delano A Cohen twee keer geel, dus rood. Hierdoor speelde Barendrecht het laatste half uur met tien man.
 
Van den Berg: ''Dit was echt hersenloos. Vorige week al dat akkefietje met het spugen van Emilio Samsey. Nu dit. Ze maken het er niet makkelijker op. Ik ben er enorm woest over. Als je geen voetbalverstand hebt, wordt het wel moeilijk. Dit hebben ze de eerste helft van het seizoen veel gehad. Rode kaarten, héél veel gele kaarten. Ik heb vanaf het eerste moment gezegd dat ik daar niet van houd. Dat ouwehoeren tegen die scheidsrechter, daar moet ik ook niks van hebben. (..) Je kan wel zielig gaan doen, maar daar heb je niks aan. Een aantal jongens moet leiding nemen. Als er ook maar iets tegenzit, gaat die kop naar beneden. De spelers die hier al langer spelen, hebben ook moeite om hun hoofd omhoog te houden. Daar moet het beginnen. Zij moeten hun verantwoording nemen.”