Van Bronckhorst reageert op boek Kuyt

mainImage
Van Bronckhorst reageert op boek Kuyt

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst reageert op de website van de NOS op uitspraken van Dirk Kuyt in zijn biografie die kortgeleden is verschenen. De voormalige aanvoerder van Feyenoord, die vanmiddag zijn afscheidswedstrijd in de Kuip speelt, niet altijd even positief over de samenwerking met de oefenmeester. Die laatste denkt dat dat komt omdat hij de Katwijker er op een gegeven moment naast zette.

In gesprek met de NOS vertelt de coach: "Het is vaak gegaan over mijn band met Dirk, zeker in het kampioensjaar. Het was een fantastisch jaar voor mij als trainer, maar ook moeilijk omdat je mensen in de selectie moet teleurstellen. Dat heb ik een aantal keer met Dirk moeten doen. Dat was wel moeilijk, omdat je natuurlijk een verleden hebt met elkaar en elkaar goed kent. Dirk sprak daarover natuurlijk zijn teleurstelling uit. Dat moet ook. Maar uiteindelijk ben je als coach verantwoordelijk voor je hele team."

Feyenoord won in het afgelopen seizoen de beker, maar speelde geen rol van betekenis in de competitie. Zou dat zijn oorsprong hebben gevonden in het ontbreken van Kuyt? "De afwezigheid van Kuyt was een van de redenen, maar niet de enige. Het had ook met de andere samenstelling van de groep en de vele wisselingen te maken. Maar het mag duidelijk zijn dat Dirk er met zijn ervaring niet was. Dirk heeft uitstekend gepresteerd voor Feyenoord. En hij heeft op zijn hoogtepunt kunnen stoppen."

 

 

 


| Foto: Digitaal Dagblad