Smitshoek doet zichzelf tekort bij RVVH

mainImage
Smitshoek doet zichzelf tekort bij RVVH

Smitshoek heeft zichzelf geen goede dienst gedaan, in de regioderby tegen RVVH. In een wedstrijd waarin vele kansen gemist werden, ging het in de slotminuten helemaal fout en kon de thuisploeg door een 2-1 overwinning 3 belangrijke punten pakken.

Smitshoek begon goed aan de wedstrijd. Het nam het initiatief, probeerde snel Laurens Visser of Bart Deprez  aan te spelen die op hun beurt de snelle buitenspelers Sean Verburg en Jurien Reneita aan het werk zetten. In de 9eminuut kwam topscorder Bart Deprez na een snelle aanval door het hart van de RVVH defensie oog in oog te staan met doelman Danny Spelde, met een mooie reflex hield deze de spits van scoren af.

Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg uit het niets op voorsprong, bij een corner stond de complete defensie te slapen, dos Santos van RVVH kon volledig vrijstaand op de rand 16 meter uithalen en keeper Van den Wijngaard in de korte hoek verrassen.

Na dit doelpunt kwamen de Ridderkerkers beter in de wedstrijd, Smitshoek ging slordiger (te flegmatiek volgens de vaste supporters) spelen en gaf veel ruimte weg op het middenveld, waar RVVH met snelle lopende spelers van profiteerde, om onder de druk uit te voetballen. Niet dat er veel kansen voor de thuisploeg ontstonden. De grootste kansen waren toch voor Smitshoek. Een mooie actie, en prima schot van Sean Verburg werd gekeerd door uitblinkend doelman Spelde, maar op de rebound die hij weggaf werd niet snel genoeg gereageerd, ook kwam Bart Deprez andermaal allen voor de doelman, maar ook nu faalde hij.

In de tweede helft speelde Smitshoek in een hoger tempo en drukte RVVH naar achteren. Mike van den Wijngaard moest één keer handelend optreden, maar verder was het de ploeg van trainer Middelkoop dat de klok sloeg. In de 62eminuut raakte een voorzet van Ismael Ceelen ongelukkig een hand van een RVVH verdediger, scheidrechter van Rijsbergen aarzelde even, maar kon niet anders dan een strafschop geven. Bart Deprez zou dit klusje wel klaren, maar de spits speelde niet zijn meest gelukkige wedstrijd. De hard ingeschoten penalty raakte de lat. Ook een vrije kop kans was enkele minuten later niet aan de Zeeuwse spits besteed.

Nadat ook de, voor John van Vugt ingevallen, Jordi Dekker na goed doorgaan de bal aan de verkeerde kant van de paal zag rollen leek het wel of de goal gewoon niet mocht vallen. Echter in de 80eminuut mocht Smitshoek andermaal een strafschop  nemen. Bart Deprez werd naar de grond getrokken, en weer wachtte de scheidsrechter even, maar legde de bal toch weer terecht op de stip. Ditmaal was het Erwin Bravenboer die zich achter de bal zette, en met enig geluk kreeg hij de bal wel achter doelman Spelde. Smitshoek rook de winst maar liep zichzelf in de haast om de beslissing te forceren voorbij.

De thuisploeg profiteerde van de ruimte en kreeg op een gevaarlijke plek in de 88 minuut een vrij bal. Wederom lette de Smitshoek verdediging niet op en bij de 2epaal kon Wouter Swart de onverdiende 2-1 binnenwerken.

Met de moed de wanhoop werd er nog aangevallen, maar de Ridderkerkse defensie, onder aanvoering van de uitblinkende doelman gaf geen krimp.

Door dit resultaat ziet Smitshoek RVVH in punten langszij komen, maar wel met 3 wedstrijden meer gespeeld.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad