Poldervaart begint vandaag bij Excelsior

mainImage
Poldervaart begint vandaag bij Excelsior

Adrie Poldervaart, de oud-trainer van Barendreccht, begint vandaag met Excelsior aan de voorbereiding. Als de selectie van Excelsior Rotterdam vandaag om 11.00 uur voor het eerst dit seizoen het veld betreedt, sluiten naast de zeventien selectiespelers ook zes jeugdige talenten aan. Dave van Delft en Redouan el Hankouri trainden de laatste maanden van het afgelopen seizoen al mee, en vanaf zaterdag sluiten ook Carlito Fermina, Jaap Fischer, Otto van der Loo en Etienne Muishout aan.
De 17-jarige Otto van der Loo is een centrale verdediger, de 18-jarige Etienne Muishout een rechter verdediger. Jaap Fischer (18) speelt op het middenveld en Carlito Fermina (18) en Dave van Delft (16) in de aanval. Redouan El Hankouri, die net als Van Delft vorig seizoen al regelmatig mee trainde met de selectie, kan zowel als vleugelaanvaller als aanvallende middenvelder uit de voeten.

Excelsior 2
Jaap Fischer speelde vorig seizoen al acht duels mee met Excelsior 2, terwijl Carlito Fermina zeven wedstrijden speelde voor de beloften. Etienne Muishout kwam vier keer in actie voor Excelsior 2, Dave van Delft twee keer en Redouan El Hankouri één keer. Naast de jeugdige talenten betreden zaterdag zes nieuwe spelers het veld: de keepers Maarten de Fockert en Sonny Stevens, verdedigers Robin van der Meer en Thomas Oude Kotte, middenvelder Jerdy Schouten en aanvaller Denis Mahmudov.

Staf
Ook in de staf verwelkomen we zaterdag een aantal nieuwe gezichten. Zo zal Rien van Wijk de plek innemen van materiaalman Aad Putters, die met pensioen is gegaan. Van Wijk, die één dag per week John van Tilburg zal vervangen, is al jaren actief bij Sportclub Excelsior en dus een bekende van de club. Maurice de Groot zal de opengevallen functie van Adrie Poldervaart gaan invullen. Hij is manueel therapeut en zal de medische staf gaan versterken.


Foto: Digitaal Dagblad