Leushuis: ‘Barendrecht achterin kwetsbaar’

mainImage
Leushuis: ‘Barendrecht achterin kwetsbaar’

IJsselmeervogels-trainer Alex Leushuis vindt dat zijn ploeg vanmiddag op de Bongerd iets goed heeft te maken: ‘’Thuis hadden we begin dit jaar moeten winnen van ze. Dat was de eerste wedstrijd na de winterstop en het trainingskamp. Eigenlijk vond ik dat een van onze betere wedstrijden na de winterstop. Jammer dat we 'm in de slotfase verloren, maar aan de andere kant was het wel een aanzet van een goede reeks."

Barendrecht staat momenteel met een gelijk aantal punten als AFC (21 punten) gedeeld eerste in de derde periode. Doordat het doelsaldo van de Amsterdammers echter beter is (+8 tegenover +6) moet Barendrecht óf ruim winnen, óf hopen dat Excelsior Maassluis op eigen veld punten afsnoept van AFC.

Leushuis: "Nu we veilig zijn spelen we eigenlijk alleen voor de eer en voor de supporters. Dat verschil in mentaliteit merken we overigens niet, want we hebben niets te klagen over de inzet op de training. We hebben de spelers deze week nog wel op hun verantwoordelijkheden gewezen. Naar zichzelf, naar het team en naar de club.’’

Het tactische plan van Barendrecht is volgens IJsselmeervogels bekend. De ploeg van Poldervaart, die volgens Leushuis na dit seizoen hoofdtrainer wordt bij Excelsior, speelt in een 4-3-3-formatie met de punt naar achteren. "Zij spelen heel gegroepeerd met weinig ruimte tussen de linies. Ze durven ook te voetballen en daar hebben ze met Monster en Jongman ook goede jongens voor. Achterin zijn ze wel kwetsbaar", aldus Leushuis.


| Foto: Digitaal Dagblad