‘Jong’ Feyenoord houdt huis in Tilburg

mainImage
‘Jong’ Feyenoord houdt huis in Tilburg

Feyenoord heeft in Tilburg korte metten gemaakt met Willem II. Zonder veel gebruikelijke basisspelers zegevierde de kampioen van vorig seizoen met 5-1 in Tilburg.

Feyenoord is door de zege twee wedstrijden voor het einde van de competitie zeker van een vierde eindklassering. Willem II heeft nog één puntje nodig om de play-offs voor promotie en degradatie definitief te ontlopen. De club uit Tilburg hoeft zich op basis van het doelsaldo echter geen enkele zorgen meer te maken.

Feyenoord was met het hoofd al bij de bekerfinale van komende zondag in de eigen Kuip tegen AZ. Sven van Beek, Karim El Ahmadi, Jean-Paul Boëtius, Sam Larsson, Nicolai Jørgensen, Robin van Persie en Steven Berghuis hoefden niet in actie te komen.

Toornstra hoefde aanvankelijk ook niet te beginnen. Hij verscheen toch aan de aftrap omdat Berghuis zich tijdens de warming up niet helemaal lekker voelde. Uitgerekend Toornstra bereidde in de 28e minuut de openingstreffer van de Barendrechter Dylan Vente voor. De 18-jarige aanvaller vierde zijn tweede treffer in de eredivisie, nadat hij in december ook al doel had getroffen op bezoek bij Sparta Rotterdam.

De ontmoeting verloor nog meer aan spanning toen Sofyan Amrabat in de 51e minuut voor 2-0 tekende. De doelpuntenmaker vierde in zijn 62e wedstrijd in de eredivisie zijn eerste treffer op het hoogste niveau in Nederland. Feyenoord kwam op 3-0 door de elfde competitietreffer van Tonny Vilhena. Bartholomew Ogbeche trof doel voor de thuisclub, voordat Vente en Bilal Basaçıkoglu in de slotfase de eindstand bepaalden.


Foto: Digitaal Dagblad