Feyenoord zonder Jørgensen tegen VVV

mainImage
Feyenoord zonder Jørgensen tegen VVV

Feyenoord kan in de inhaalwedstrijd donderdag tegen VVV-Venlo niet gebruikmaken van spits Nicolai Jørgensen. ''Nicolai is er morgen niet bij. Het is de komende dagen afwachten wat de status is van zijn blessure", zei trainer Giovanni van Bronckhorst over de spits die zondag tegen PSV (2-1 winst) scoorde en voor rust uitviel met een hamstringblessure.

De wedstrijd tegen VVV werd op 4 november gestaakt toen de lichtmasten in De Kuip uitvielen, vlak na de aftrap.

Robin van Persie is wel fit genoeg om te beginnen tegen VVV. Net als Jordy Clasie, die uitviel tegen PSV met duizeligheid. Van Bronckhorst wilde nog niet zeggen wie in de punt van de aanval staat tegen de Venlonaren, de nummer zeven van de eredivisie. De coach gaat kiezen tussen Van Persie of Dylan Vente, die Jørgensen tegen PSV verving.

Voor de geblesseerde verdediger Eric Botteghin komt de wedstrijd donderdag (20.00 uur) nog te vroeg.

VVV-trainer Maurice Steijn keek met een onbehaaglijk gevoel terug op de gestaakte wedstrijd begin november. ''We waren destijds op volle oorlogssterkte en keken enorm uit naar die wedstrijd. Nu missen we een handvol spelers. Dus dat is in alle opzichten het slechtste scenario dat je kunt bedenken'', liet hij weten.

Peter van Ooijen zit tegen Feyenoord de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit. Verder ontbreken Roel Janssen, Danny Post en Tristan Dekker door blessures. Christian Kum kampt met de naweeën van een pittige buikgriep en Patrick Joosten haakte tijdens de afsluitende training af. Het is onzeker of beiden in De Kuip kunnen aantreden.


Foto: Digitaal Dagblad