Feyenoord huurt Clasie voor een jaar

mainImage
Feyenoord huurt Clasie voor een jaar

Jordy Clasie voetbalt komend seizoen weer in De Kuip. Feyenoord huurt de middenvelder voor een seizoen van Southampton. De 27-jarige Haarlemmer kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Club Brugge. Clasie gaat bij Feyenoord met rugnummer 8 spelen, zo werd woensdag bekend bij de presentatie.

Clasie doorliep de jeugdopleiding op Varkenoord en speelde meer dan honderd wedstrijden voor Feyenoord. In de zomer van 2015 trok Clasie naar Southampton, waar hij een contract voor vijf jaar tekende. Feyenoord ontving rond de 10 miljoen euro voor het jeugdexponent.

In de Premier League kende Clasie een redelijk debuutseizoen maar hij kwam later steeds minder aan spelen toe. In België werd Clasie afgelopen seizoen landskampioen met Club Brugge. De zeventienvoudig international liet deze zomer merken graag terug te keren in De Kuip. Technisch directeur Martin van Geel had daar wel oren na en kwam met Southampton tot een akkoord voor een huurdeal.

''Het voelt fantastisch om weer terug te zijn. Iedereen weet hoeveel deze club voor mij betekent. Ik ben Feyenoord natuurlijk altijd blijven volgen en ken nog heel veel jongens'', aldus Clasie.

Martin van Geel, technisch directeur: ''Het is altijd fijn als een speler de club al door en door kent. Dit was voor ons ook nog eens een heel goed moment om Jordy via deze huurverbintenis aan de huidige selectie toe te voegen. Een win-winsituatie voor ons allebei.''


Foto: Digitaal Dagblad