Domper voor Feyenoord tegen Fortuna

mainImage
Domper voor Feyenoord tegen Fortuna

Fortuna Sittard heeft in de eredivisie voor een daverende verrassing gezorgd door Feyenoord in De Kuip te verslaan: 0-2. Het betekende voor de Rotterdammers het eerste puntenverlies dit seizoen voor eigen publiek. Uitgerekend de gepromoveerde club uit Limburg maakte een einde aan de zegereeks van Feyenoord, dat twaalf competitieduels op rij had gewonnen.

De Rotterdamse ploeg kroop de afgelopen weken naar de top van de eredivisie toe, vooral dankzij de winst begin deze maand op koploper PSV (2-1). Feyenoord oogde eindelijk stabiel en leek zich daardoor juist weer voorzichtig te gaan mengen in de titelstrijd. De flater in de mistige Kuip tegen Fortuna Sittard werpt het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst echter weer terug.

Feyenoord startte met liefst acht spelers uit de eigen jeugdopleiding. De 17-jarige middenvelder Orkun Kökcü mocht een week na zijn geslaagde debuut als invaller tegen FC Emmen, met een doelpunt en assist, voor het eerst starten.

De thuisclub begon best aardig, met schietkansen voor de vleugelspitsen Sam Larsson en Steven Berghuis. Fortuna Sittard, dat aantrad met twee aanvallers, kwam er echter ook regelmatig gevaarlijk uit. De Amerikaanse spits Andrija Novakovich verprutste na een half uur een grote mogelijkheid toen hij samen met Lars Hutten op het doel van Justin Bijlow afging. In plaats van de bal af te spelen, probeerde Novakovich het zelf, maar dat mislukte.

De Limburgse ploeg van de trainers René Eijer en Kevin Hofland voetbalde gedurfd en kwam kort na rust wel op voorsprong na een snelle uitbraak, ingeleid door Mark Diemers. Novakovich legde de bal nu wel goed terug op Hutten, die de verrassende 0-1 binnen schoot. Twintig minuten later was Hutten ook heel dicht bij de 0-2, maar zijn schot vloog rakelings langs het doel.

Van Bronckhorst bracht halverwege de tweede helft Robin van Persie in het veld voor verdediger Jan-Arie van der Heijden. De routinier was in de slotfase dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot miste kracht. In blessuretijd maakte invaller Ahmed El Messaoudi de stunt van Fortuna Sittard compleet door de 0-2 binnen te schieten.


Foto: Digitaal Dagblad