Denzel Dumfries: met dank aan Pastoor

mainImage
Denzel Dumfries: met dank aan Pastoor

Denzel Dumfries was met een assist en een doelpunt belangrijk tijdens de 2-1 zege van PSV bij FC Groningen. Dankzij zijn late goal, na een indrukwekkende rush, kwam het alsnog goed voor de Eindhovenaren. De matchwinner dankt zijn voormalige Sparta-trainer Alex Pastoor voor het feit dat hij zo rustig bleef. "Hij zei: Je bent zo snel en je dendert zo hard de zestien in, maar adem in en neem wat gas terug op het moment dat je een keuze moet maken. Voorheen bleef ik op volle snelheid doorlopen. Die tip werkt wel, het ging me vandaag goed af. Dus daar moet ik hem de credits voor geven."

Ook Dumfries' trainer Mark van Bommel is onder de indruk van de koele afronding van zijn rechtsback. "Ik vroeg hem of hij dat bewust gedaan had?", stelt Van Bommel bij de NOS. "Dat was ook nog zo, zei hij. Mooi dat Denzel op het einde nog die inhoud heeft en ook nog het overzicht."

Dumfries beseft dat zijn carrière razendsnel gaat. Ruim vier jaar geleden speelde hij nog voor de amateurs van Barendrecht. "Ik ben dankbaar dat ik dit allemaal mag meemaken. Het is een uitdaging om het vol te houden, andere doelstellingen te halen en door te denderen."


| Foto: Digitaal Dagblad