Binnenland klaar voor competitiestart

mainImage
Binnenland klaar voor competitiestart

De heren van Vertom/Binnenland Heren 1 starten de competitie zaterdag a.s. met een thuisduel tegen River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam. De Barendrechters spelen om 20.15 uur op het centercourt van sporthal de Driesprong. Het team van de nieuwe trainer/coach Alex Schaap en assistent Eric-Jan van Ooijen hebben een prima voorbereiding achter de rug. Na toernooien in Dordrecht en Barendrecht én een oefenwedstrijd tegen Barons Breda ging Vertom/Binnenland afgelopen weekeinde op trainingskamp. Mede door de inbreng van 4Consult/Dames 1 -trainer Joost van Rangelrooij konden de Barendrechtse mannen drie dagen trainen in Apeldoorn. Tevens werd afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen eerste divisionist Celeritas/Donar 2 uit Groningen gespeeld. Hiermee werd de intensieve voorbereiding afgesloten.

Hoe de Driesprong-brigade er voor staat is nog niet duidelijk.De doelstelling is dat wel. Het uitgangspunt van Vertom/Binnenland Heren1 is om veel ervaring op te doen en zich te handhaven in de landelijke eerste divisie.

Dat gaat gebeuren met een compleet nieuw en jeugdig team. Jasper de GrootenNiels Ritstier zijn de routiniers, die vorig seizoen al deel uitmaakten van het Heren1-team. Dolf de Graaf en Ronald Schouten komen over uit het tweede team. Verder wordt Vertom/Binnenland aangevuld met talentvolle (jeugd)spelers. Zaterdag dus de eerste krachtmeeting voor de jeugdige formatie tegen het ervaren River Trotters. Dit geeft inzicht in de verwachting voor komend seizoen.

 


Foto: Digitaal Dagblad