Barendrecht: wel applaus, maar geen punten

mainImage
Barendrecht: wel applaus, maar geen punten

Barendrecht komt maar niet weg uit de hoek waar de klappen vallen. De rood-witten hielden het in en tegen kampioen Katwijk bijna vijf kwartier lang aardig vol, maar gingen uiteindelijk toch met 4-0 onderuit. Het is bijna het wekelijkse verhaal van de geplaagde ploeg van trainer Albert van der Dussen, die vaak wel het applaus krijgt, maar niet de punten.

De Haagse oefenmeester moet week op week improviseren om een fatsoenlijk Tweede Divisie-elftal op de been te kunnen brengen. Lichtpuntje was ditmaal de terugkeer van Emilio Samsey en Danny Monster van een schorsing. De lijst met afwezigen was desondanks opnieuw imposant: Max van Dijk, Ramy Salem en Daniel Esajas (geblesseerd of op de weg terug), Donny Navajas Sanches (werk) en Yarick Dorst en Ilyas Oulad Ali (geschorst). Er waren nu opnieuw basisplaatsen voor Burak Dogan en Marouane Bakour. Rowendly Martijn begon op de bank.

De start van Barendrecht tegen het Katwijk van oud-BVV’er Joey Jongman was rampzalig. Al na drie minuten mocht Steven Sanchez Angulo zo maar vrij inkoppen, 1-0. Barendrecht probeerde wat terug te doen, maar een schot van Danny Monster ging naast. Doelman Nick van der Ploeg voorkwam met een reflex de 2-0 door Sanchez Angulo. Christiaan Dabaghian mikte daarop over het doel van Katwijk.

Vlak voor de rust een enorme kans voor Barendrecht. Bas Mourits pikte een foute terugspeelbal van Joey Jongman op en kwam alleen voor Katwijk-keeper Ricardo Kieboom, maar schoof de stuiter naast. Dit had de bezoekers terug in de wedstrijd kunnen brengen.

Iets na de onderbreking een misschien nog wel betere mogelijkheid voor de rood-witten. Nu was het Dabaghian die vrij voor het Katwijk-doel verscheen. Zijn schot ging maar net naast. Later kwam de linkspoot net tekort bij een hoekschop.

Waar de 1-1 misschien in de lucht hing, werd het 2-0. Na balverlies van Bas Mourits kwam de bal uiteindelijk bij goaltjesdief Marciano Mengerink die de Katwijkse voorsprong verdubbelde. En net als vorige week tegen AFC ging het daarna van kwaad tot erger. Door treffers van opnieuw Sanchez Angulo en Mengerink stond het zo maar 4-0. Een terechte, maar wat geflatteerde nederlaag voor Barendrecht dat snakt naar de winterstop maar nog twee keer in actie komt: IJsselmeervogels thuis en daarna de ‘kelderkraker’ bij VVSB uit.


Foto: Digitaal Dagblad