Barendrecht ontvangt Scheveningen

mainImage
Barendrecht ontvangt Scheveningen

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht treedt zaterdag aan in eigen huis. In de vierde speelronde van de Tweede Divisie is Scheveningen de tegenstander.

Scheveningen maakt dit seizoen zijn debuut in de Tweede Divisie. De kustbewoners waren name in de jaren ’90 een grootmacht in het amateurvoetbal en wisten onder oud-trainer Martin Jol zelfs een keer algeheel landskampioen te worden bij de amateurs. De laatste jaren trad Scheveningen vooral aan op het één na hoogste amateurniveau, maar daar kwam deze zomer verandering in. Door een doelpunt in blessuretijd wisten de Scheveningers in de finale van de nacompetitie tegen TEC promotie af te dwingen naar de Tweede Divisie.

In die Tweede Divisie is Scheveningen behoorlijk gestart. De ploeg begon weliswaar met een verlies tegen IJsselmeervogels (1-3), maar daarna volgde een zege op HHC Hardenberg (1-0) en een gelijkspel tegen GVVV (1-1). Zodoende heeft Scheveningen vier punten uit drie duels. Barendrecht moet het met een punt minder doen na drie speelrondes. De openingsronde ging verloren bij Spakenburg (0-1), de eerste thuisbeurt tegen HFC werd gewonnen (1-0), maar vorig weekend leed Barendrecht een forse nederlaag bij De Treffers (0-4). De rood/witten hebben zaterdag voor eigen publiek dus wat recht te zetten. De ontmoeting op sportpark De Bongerd begint zaterdag om 14.30 uur.


Foto: Digitaal Dagblad