Barendrecht ontvangt Katwijk op de Bongerd

19 April 2019, 11:03 uur
Sport
mainImage

BVV Barendrecht staat voor de loodzware opgave om in de laatste vijf competitieduels minimaal zoveel punten goed te maken op FC Lienden of VVSB. Zaterdag moeten daarin de eerste stappen worden gezet, als de rood/witten VV Katwijk op sportpark De Bongerd ontvangen.

Met VV Katwijk komt de regerend kampioen van de Tweede Divisie naar sportpark De Bongerd. De oranjehemden moeten de titelstrijd dit jaar laten aan AFC en IJsselmeervogels, dus de derde plaats lijkt het hoogst haalbare voor Katwijk. Barendrecht-trainer Jack van den Berg kent de selectie van Katwijk als geen ander, want begin van dit seizoen stond de oefenmeester nog onder contract op sportpark De Krom. Al vroeg in het seizoen besloten Katwijk en Jack van den Berg afscheid te nemen van elkaar, waarna de trainer in de winterstop de noodkreet van zijn oude ploeg BVV Barendrecht niet kon negeren en aan de slag ging op sportpark De Bongerd.

Het door blessures geteisterde Barendrecht kon sinds zijn aanstelling nog geen moment imponeren. De eerste wedstrijd leverde nog wel een zege op, maar sindsdien is Barendrecht al twaalf wedstrijden zonder overwinning. De kans op lijfsbehoud wordt daardoor met de week kleiner voor de Bongerdbewoners, maar zolang de strijd nog niet gestreden is zullen de rood/witten zich niet neerleggen bij degradatie. Met Katwijk keert zaterdag ook Joey Jongman terug op De Bongerd; de middenvelder was vorig seizoen nog topscorer bij Barendrecht, maar maakte afgelopen zomer de overstap naar sportpark De Krom.

De wedstrijd tussen Barendrecht en Katwijk begint zaterdag om 14.30 uur op sportpark De Bongerd.