Barendrecht nadert de top 3

mainImage
Barendrecht nadert de top 3

Barendrecht heeft zaterdag goede zaken gedaan op weg naar mogelijk plek 3 in de Tweede Divisie. De rood-witten, nu nummer de vier, wonnen met 4-2 van de huidige nummer drie GVVV. In een boeiend duel, met een wisselend spelbeeld en scoreverloop, bleek de ploeg van trainer Adrie Poldervaart toch de sterkte. Barendrecht verkleinde zo het gat met GVVV naar een punt.

Poldervaart kon zaterdag geen beroep doen op Melvin Winterberg, Richard Stolte, Ramy Salem en Daniel Esajas. Danny Monster was ook niet helemaal fit maar kon toch starten. Yorik van Deelen zat weer op de bank.

In het eerste half uur deelde GVVV de lakens uit. De Veenendalers waren beter en kregen kansen via Robin Mulder, Mart de Jong en Jeremy de Graaf. De laatste prikte na elf minuten de 0-1 binnen. Volkomen verdiend in die fase.

Barendrecht probeerde iets terug te doen maar kon eigenlijk geen vuist maken. Bas Mourits had het moeilijk in zijn eentje voorin. Toch was het de spits uit Vlaardingen die het duel liet kantelen. Eerst pikte hij als een sluipmoordenaar een foutieve terugspeelbal op en schoof de stuiter beheerst achter GVVV-keeper Johan Jansen, 1-1. Nog geen vijf minuten later stuurde Ali Khaldi met een geweldige pass Mourits weg, die met rechts weer knap afdrukte, 2-1. Zo stond het duel in korte tijd helemaal op zijn kop. Tussen zijn twee treffers was Mourits net te laat bij een voorzet van Tim Eekman.

Ook na de rust denderde Barendrecht door. Na drie minuten kon Donny Navajas Sanchez doorbreken en alleen voor Jansen produceerde hij een geweldige stift, 3-1. GVVV stond erbij en keek ernaar. Toch toonden de Veenendalers veerkracht, al hadden ze veel kansen nodig. Jeremy de Graaf en Robin Mulder faalden voor de weer sterk spelende Barendrecht-doelman Marc van Splunter. Toch vond De Graaf rond het uur een gaatje, 3-2. Het was weer een wedstrijd.

Bij Barendrecht haakten Donny Navajas Sanchez en later ook Danny Monster alsnog af. Invaller Amir Dervisevic - voor Navajas Sanchez - kreeg direct een enorme kans, maar knalde over het doel. Ook een pegel van Joey Jongman had geen succes en Marlon Oranje verprutste nog een mogelijkheid. Dan deed zijn vervanger het negen minuten voor tijd beter. Yorik van Deelen, terug na weken van blessureleed, kwam erin en knalde na een aanval over verschilllend eschijven de bal in het dak van het doel, 4-2. Daarmee was het duel gespeeld. Barendrecht won opnieuw van GVVV en dat was afgezien van de beginfase ook wel verdiend.

Foto: Cees Bakker/Verslag: BVV


Foto: Digitaal Dagblad