Barendrecht naar Excelsior Maassluis

mainImage
Barendrecht naar Excelsior Maassluis

Het eerste elftal van BVV Barendrecht gaat zaterdag op bezoek bij Excelsior Maassluis. In de vijfde speelronde van de Tweede Divisie staat de jaarlijkse Rijnmond-derby weer op het programma.

Excelsior Maassluis begon het seizoen goed met een 1-0 overwinning op GVVV. Daarna volgde een gelijkspel bij Rijnsburgse Boys (2-2), maar de laatste twee wedstrijden tegen IJsselmeervogels (0-2) en HHC Hardenberg (0-2) gingen verloren. De tricolores vinden zichzelf daarom terug op de zestiende plaats op de ranglijst. Net als Barendrecht kreeg ook Excelsior Maassluis afgelopen zomer een nieuwe trainer. De huidige oefenmeester bij Excelsior Maassluis is Dogan Corneille, die na zijn loopbaan als prof ook bij Barendrecht speelde. Aansluitend begon hij zijn trainerscarrière.

Barendrecht staat na afgelopen weekend weer in het linkerrijtje. De rood/witten kregen een gevoelige tik door een ruime nederlaag bij De Treffers (0-4), maar herstelden zich afgelopen weekend vervolgens knap met een overwinning op Scheveningen (3-0). De vernieuwde ploeg begint langzaam op elkaar ingespeeld te raken.

Vorig seizoen won Barendrecht beide duels met Excelsior Maasluis; in eigen huis wonnen de rood/witten met 2-1, in Maassluis werd een 2-0 overwinning geboekt. De jaren ervoor bleek Excelsior Maassluis echter een taaie tegenstander in de Rijnmond-derby, die altijd garant staat voor een spannende wedstrijd. Het duel begint zaterdag om 15.30 uur.


| Foto: Digitaal Dagblad