Barendrecht moet presteren in Katwijk

mainImage
Barendrecht moet presteren in Katwijk

Het eerste elftal van BVV Barendrecht gaat zaterdag in de veertiende speelronde op bezoek bij Katwijk. De regerend kampioen is om 15.30 uur de gastheer op sportpark De Krom.

Vanaf de openingsronde stond Katwijk vorig seizoen bovenaan in de Tweede Divisie. Na het onverwachte vertrek van Dick Schreuder kwam voormalig BVV-trainer Jack van den Berg als trainer aan het roer te staan bij de Oranjehemden. In de laatste speelronde stelde de Barendrechter de titel veilig in een rechtstreekse confrontatie met Kozakken Boys. Dit seizoen begon Katwijk stroever, al doet de ploeg met een vierde plaats en zes punten achterstand op koploper AFC nog volop. Dat doet Katwijk inmiddels echter met Jan Zoutman als trainer, want Jack van den Berg vertrok na een aantal wedstrijden omdat de chemie tussen hem en de spelersgroep ontbrak.

Het duel met Katwijk betekent dus geen weerzien met Jack van den Berg, maar wel met Joey Jongman. De middenvelder was tot afgelopen zomer actief bij Barendrecht en was vorig seizoen met liefst vijftien treffers de absolute smaakmaker op sportpark De Bongerd. Ook Katwijk was onder de indruk van de prestaties van Jongman, die daardoor een transfer naar de regerend kampioen maakte. Jongman is ook in Katwijk een vaste waarde in de basiself en was tot nu toe twee keer trefzeker voor de Oranjehemden.

Waar Katwijk nog meedoet om het kampioenschap, lijkt Barendrecht dit seizoen te moeten strijden voor degradatie. Door blessures en schorsingen heeft trainer Albert van der Dussen al de nodige creativiteit moeten aanspreken om de sterkste elf op het wedstrijdformulier te krijgen. Barendrecht mist zaterdag, naast de vaste blessuregevallen, wegens schorsingen nog Yarick Dorst en Ilyas Oulad-Ali. Dorst zit zijn laatste wedstrijd uit na zijn rode kaart tegen FC Lienden, Oulad-Ali moet twee wedstrijden vanaf de tribune toekijken na zijn rode kaart tegen AFC. Vleugelverdediger Emilio Samsey heeft zijn schorsing uitgezeten en is wel weer beschikbaar.

Barendrecht hoopt uiteraard om een goed resultaat te behalen in Katwijk en daarmee de degradatiezone achter zich te laten. De wedstrijd in Katwijk wordt om 15.30 uur afgetrapt.


Foto: Digitaal Dagblad