Barendrecht haakt af voor top 2

mainImage
Barendrecht haakt af voor top 2

Barendrecht is er zaterdag niet in geslaagd zich te mengen in de strijd om de echte top in de Tweede Divisie. De rood/witten verloren op het eigen sportpark De Bongerd de topper tegen Kozakken Boys met 2-1. Omdat koploper Katwijk weer punten morste (1-1 tegen VVSB), is het bovenaan weer spannend. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart blijft daar echter net onder.

De Barendrecht-oefenmeester kon geen beroep doen op de geschorste Max van Dijk en de geblesseerden Melvin Winterberg en Ramy Salem. Hierdoor waren er basisplekken voor Donny Navajas Sanchez en Christiaan Dabaghian. Danny Monster zakte een linie terug.

Voor het oog van 1.100 toeschouwers en de tv-kijkers bij Fox Sports begon Barendrecht goed aan het duel. De eerste kans was voor Bas Mourtis die maar net naast het doel van Richard Arends mikte. Kozakken Boys, voor wie Barendrecht vaak een angstgegner is, probeerde het van afstand, maar pogingen van Ahmad Mendes Moreira en Ahmed El Azzouti hadden geen succes.

Een vlotte combinatie van Ali Khaldi en Joey Jongman kwam bij Mourits die vlak voor het doel werd gestuit door een verdediger. Even later had de spits van Barendrecht een lob in gedachte, maar die was niet hoog genoeg om Arends te verschalken. Ook een combinatie Khaldi-Mourits-Tim Eekman leverde net geen resultaat op.

Met 0-0 zochten beide ploegen de kleedkamers op in de wetenschap dat koploper Katwijk thuis tegen VVSB met 1-0 achter stond. Kozakken Boys kwam beter uit de rust dan Barendrecht, want na tien minuten werd het 0-1. Ahmed El Azzouti knikte raak uit een teruggekopte bal bij de tweede paal. Barendrecht was even de kluts kwijt. Marc van Splunter redde nog op een inzet van Leon Bot, maar rond het uur maakte El Azzouti zijn tweede binnen tien minuten, 0-2.

Toch gaf Barendrecht niet op en rechtte de rug. Joey Jongman forceerde een hoekschop uit een vrije trap en kopte die vervolgens zelf binnen, 1-2. Voor de topscorer van Barendrecht zijn twaalfde doelpunt dit seizoen.

Barendrecht had nog ruim twintig minuten te gaan voor de gelijkmaker. De druk werd opgevoerd en er kwamen ook kansen. Poldervaart stuurde ook nog drie verse invallers het veld in: Marlon Oranje, Amir Dervisevic en Robin Driesse. Die laatste kreeg een goede kopkans op aangeven van Danny Monster, maar hij raakte de bal half.

In de zes minuten extra tijd kwam Barendrecht nog een paar keer gevaarlijk voor het doel. Zelfs doelman Marc van Splunter ging mee naar het front. De beste mogelijkheid was voor Joey Jongman in de slotminuut. Hij kreeg een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Tegen Achilles '29 ging de bal er wel in, nu stuitte de toekomstige Katwijker op de muur en zag dat Kozakken Boys won en twee punten inliep op zijn nieuwe club.


Foto: Digitaal Dagblad