Barendrecht gehavend naar Kozakken Boys

mainImage
Barendrecht gehavend naar Kozakken Boys

Barendrecht komt zaterdag weer in actie in de Tweede Divisie. De rood/witten gaan dan op bezoek in Werkendam, waar Kozakken Boys de tegenstander is.Kozakken Boys wist vorig seizoen bijna de ongenaakbare koploper Katwijk te achterhalen, maar door een gelijkspel tegen de Katwijkers op de laatste speeldag moesten de Werkendammers genoegen nemen met de tweede plaats. Dit seizoen draait het echter niet bij Kozakken Boys: de ploeg heeft net als Barendrecht pas elf punten uit evenveel duels bij elkaar gespeeld. De Kozakken wisten in het KNVB-bekertoernooi wel te verrassen door Almere City te verslaan, maar daarop volgde in de vorige speelronde een nederlaag bij IJsselmeervogels. Dat kostte trainer Jasper de Muijnck de kop: de Boys namens daags na dat duel afscheid van de oefenmeester.

Ook voor Barendrecht gaat het dit seizoen niet bepaald voorspoedig. De laatste wedstrijd leverde een 1-1 gelijkspel op tegen FC Lienden, al zal Barendrecht dat gezien het wedstrijdverloop wel hebben ervaren als een overwinning. Door rode kaarten voor Emilio Samsey en Yarick Dorst kwamen de rood/witten namelijk met negen man te staan, maar verder dan 1-1 liet Barendrecht Lienden niet komen. Het uit het veld gezonden duo is echter wel geschorst voor de ontmoeting met Kozakken Boys. Trainer Albert van der Dussen valt niet te benijden, want hij mist ook Donny Navajas Sanches en heeft te maken met een handvol blessures. Het wordt zaterdag dan ook een flinke puzzel welke elf Van der Dussen zaterdag kan opstellen.

Voor Kozakken Boys-verdediger Tim Eekman betekent de ontmoeting van komende zaterdag een weerzien met de ploeg waar hij tot afgelopen zomer vier seizoenen speelde. De penaltyspecialist kwam tot nu toe nog niet tot scoren voor de Kozakken. Kozakken Boys – Barendrecht begint zaterdag om 15.00 uur.


Foto: Digitaal Dagblad