Barendrecht en Smitshoek om Joop Valk Cup

mainImage
Barendrecht en Smitshoek om Joop Valk Cup

Op vrijdag 28 december staat de 21ste editie van het ASWH/Topzaalvoetbaltoernooi op het programma. Acht regionale teams strijden in de Ambachtse Ridderhal om de Joop Valk-Cup. Barendrecht won vorig jaar de beker, die sinds 2002 is vernoemd naar het ASWH-erelid. ASWH schreef het toernooi zelf zes keer op haar naam en deelt daarmee het record met de winnaar van vorig jaar. Inmiddels is het is wel alweer vijf jaar geleden dat de gastheer de beker in ontvangt mocht nemen.

De loting heeft ervoor gezorgd dat poule A volledig bestaat uit clubs uit Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Naast gastheer ASWH en dorpsgenoot IFC – zij zullen elkaar om 20.00 uur in zaal 1 treffen – zijn dat VVGZ en Groote Lindt. Die laatste ploeg is nieuw in het deelnemersveld en vervangt Papendrecht, dat na jarenlange aanwezigheid niet present zal zijn op 28 december.

In poule B is de hoogst spelende vereniging actief, namelijk Barendrecht (2e divisie). De andere teams in poule B zijn Pelikaan, Heerjansdam en Smitshoek. Die laatste club won het toernooi in 2016. Heerjansdam won de Joop Valk-Cup eenmaal, in 2004. Om 20.30 uur staat het treffen tussen Barendrecht en Smitshoek op het programma.

Uit beide poules plaatsen de nummers één en twee zich voor de kruisfinales, de nummers drie strijden om de vijfde en zesde plek, de nummers vier om plek zeven en acht. De verliezers van de kruisfinales maken in een onderling duel vervolgens nog uit wie derde en vierde worden, waarna om 22.25 de grote finale wordt gespeeld. De eerste pouleduels worden om 18.00 uur afgewerkt.


Foto: Digitaal Dagblad