Sanisale Barendrecht (350×350)

Sinds 2009 rijden de vrijwilligers van Voedselbank Barendrecht elke dag met de bestelbus van de voedselbank door Barendrecht e.o. om de gedoneerde producten bij de ondersteunende lokale ondernemers op te halen. Dit is een geweldige samenwerking waarbij wekelijks tientallen gezinnen geholpen worden met een extra steuntje in de rug dat ze hard nodig hebben. Met het uitdelen van voedsel draagt de voedselbank ook bij aan het voorkomen van verspilling van goed voedsel.
De bus van de Voedselbank Barendrecht kreeg na jaren trouwe dienst en vele kilometers last van de te verwachte ouderdomskwalen. De bus was echt aan vervanging toe en de onderhoudskosten waren het laatste jaar aanzienlijk gestegen. Het bestuur van de Voedselbank in Barendrecht had al geld gereserveerd voor een andere bus. De bestuursleden zijn aan het rekenen geslagen om te kijken wat een nieuwe bus zou kosten en wat er bijgelegd moest worden. Een goede bus, met genoeg ruimte en een koeling, bleek helaas meer te kosten dan er gereserveerd was. Daarom is er in het kader van ‘niet geschoten altijd mis’ een aantal sponsors en fondsen benaderd. Tot grote verassing van het bestuur is zo het gehele bedrag bij elkaar gekregen! Een enorm hartelijk dankwoord gaat dan ook uit naar het Oranje Fonds, dat meer dan de helft van het aankoopbedrag gesponsord heeft.
Het Kansfonds heeft ook een aanzienlijke bijdrage geleverd. Samen met het eigen spaargeld van de Voedselbank Barendrecht is de nieuwe bus een feit! Firma van Leeuwen Truckservice en firma van de Pol hebben ieder op eigen wijze en binnen hun expertise bijgedragen tot het tot stand komen van deze compleet uitgeruste bus. Nu is de nieuwe bestelbus afgeleverd en kunnen de vrijwilligers weer zonder zorgen langs alle bedrijven die voedsel doneren. Aan alle noodzakelijke dingen is gedacht: de bus is verhoogd en verlengd met een grote laadruimte. Ook zit er een speciale koeling in, waar twaalf kratten in passen, zodat het voedsel tijdens de ophaal- en wegbrengmomenten goed gekoeld blijft.
(bron: Voedselbank)

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!