Mastenbroek (350×350)

In een slechte wedstrijd verzuimde Smitshoek zaterdag afstand te nemen van de onderste regionen van de hoofdklasse A. Tegen een zeker niet groots spelend FC ’s Gravenzande werd terecht met 2-0 verloren. In de beginfase kreeg Smitshoek een grote kans uit een hoekschop, de kopbal van Rutger van der Kleij werd echter gekeerd door doelman De Koning van de thuisploeg. Daarna kregen de toeschouwers een zeer matige wedstrijd voorgeschoteld. De strijd werd op het middenveld uitgevochten. Beide teams slaagden er niet in om de spitsen in stelling te brengen. Er was, zoals wel vaker gebeurt is dit seizoen, een fout in de Smitshoek verdediging nodig om de wedstrijd open te breken. Rutger van der Kleij en Remco de neef verzuimden beiden om de bal uit de 16 meter te schieten. Frank Broos kon zodoende de bal voorbrengen waarna het voor Brent Biesheuvel een koud kunstje was om de 1-0 op het score bord te brengen.

Smitshoek ging na deze tegenvaller op zoek naar de gelijkmaker, maar Jurien Reneita kon tot tweemaal toe, na een goede actie, geen medespeler voor het doel bereiken. Topscorer Bart Deprez had de gelijkmaker met een kopbal moeten maken. Ook een volley van Laurens Visser miste kracht om echt gevaarlijk te worden.

Na de rust kwam er een veel agressiever ‘s-Gravenzande uit de kleedkamer, al in de eerste minuut ontstond er een grote kans toen Thijs Oomsen niet goed ingreep. Smitshoek stond er bij en keek erna. Het speelde met te veel mensen voor de bal om grip op het middenveld te krijgen. Het wachten was op de 2-0, maar doordat de thuisclub verzuimde grote kansen te benutten bleef Smits hoek in de wedstrijd. Met het inbrengen van Jordi Dekker voor de onzichtbare Tim Strijbos, en John de Ronde voor Damian van den Oever probeerde trainer Richard Middelkoop het tij te keren, en het moet gezegd Jordi Dekker kwam tweemaal dreigend in de buurt van het vijandelijke doel. Bij de tweede poging liet hij zich provoceren door twee tegenstanders, gaf een duwtje, waarna de tegenstander met een prima staaltje acteerwerk gretig naar de grond ging. De pietluttig leidende scheidsrechter Jobse bestrafte deze domme actie met een terechte rode kaart. Enkele minuten daarna schoot Yuri Westhoff de 2-0 tegen de touwen en was de wedstrijd definitief gespeeld.

Een domper voor Smitshoek, dat door deze uitslag de tegenstander in punten langszij zag komen, en nu in de onderste regionen blijft.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!