Smitshoek sluipt omhoog op ranglijst

9 December 2018, 13:49 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Smitshoek deed zaterdag in Opheusden prima zaken door DFS met 1-0 te verslaan. Door deze derde overwinning op rij sluipt de ploeg naar een prima met SC Feyenoord gedeelde vijfde plaats op de ranglijst en verdwijnt de degradatie zone steeds verder uit zicht.

Smitshoek startte met nagenoeg de zelfde basis als in de gewonnen wedstrijd tegen Nootdorp. Allen John van Vugt verving Ramon van der Wal op de linkervleugel en Ryan van Dijk naam de plek op het middenveld in van Jochem van der Biggelaar.

Er stond een harde wind dwars over het veld wat het voor beide teams moeilijk maakte om te spelen. Trainer Richard Middelkoop had zijn team opdracht gegeven om compact te spelen en in de omschakeling gevaarlijk te worden. Dit lukte in de 1e helft een keer toen Joey Klein zijn kopbal gekeerd zag worden door de DFS-keeper. Verder verzuimde Smitshoek twee keer de goede keuze te maken in een aanval om echt gevaarlijk te worden. De thuisploeg stelde hier bijna niets tegenover. DFS had moeite om de solide Smitshoekse defensie te kraken. Op een afstandsschot na, kundig gekeerd door keeper Van der Wijngaard, viel er voor het thuis ploeg niets te noteren.

In de tweede helft nam DFS wat meer initiatief, mede omdat Smitshoek wat te veel ruimt op het middenveld weggaf, maar wederom kon niet echt een gat gevonden worden in de oranje-verdediging. En als het toch neigde naar gevaar was daar wederom Mike van der Wijngaard. Door de eerder genoemde harde wind bleef het ook voor beide teams lastig om tot een aanvaardbaar niveau te komen, waardoor er voor de weinige toeschouwers niet veel te genieten viel.

Trainer Middelkoop bracht Jurien Reinata voor Puncho Rekondie en ook Mitchel Abdoel kwam in de ploeg voor Jordi Dekker. Hierdoor verstevigde hij de balans op het middenveld waardoor Smitshoek weer wat meer naar voren ging voetballen. De 0-1 viel toen Jurrien Reinata na een fraaie actie werd gevloerd op een plek vlak bij de zestien meter. Joey Kleijn schoot de toegekende vrije trap snoeihard in de kruising.

In de overgebleven 15 minuten was het alle hens aan dek, maar onder leiding van de solide spelende Frank Karreman trok Smitshoek ook deze overwinning over de streep. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel een juiste uitslag geweest, maar de Barendrechtse vreugde na afloop was er niet minder om.