Smitshoek laat koploper ontsnappen

28 October 2018, 13:52 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Smitshoek maakte het afgelopen zaterdag titelkandidaat Volendam erg lastig, maar stond na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Boringa uit Leeuwarden toch met lege handen. Een gevolg van het feit dat de spelers van trainer Richard Middelkoop door persoonlijke fouten met een 1-3 stand de rust in gingen en dat, ondanks een sterke 2e helft niet meer konden rechtzetten. De eindstand van -3 stond na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter op het scorebord waarbij gezegd moet worden dat een gelijkspel de verhouding beter had weergegeven.

Sander Middelbeek, trainer van Volendam complimenteerde na de wedstrijd Smitshoek voor het vertoonde spel in de 2e helft. Hij was zo eerlijk om aan te geven dat Volendam goed was weggekomen deze wedstrijd. De titelkandidaat Volendam, bestaande uit allemaal spelers ook echt uit de plaats Volendam, werd in de 2e helft terug gedrongen op de eigen helft. Men liet echter Smitshoek niet verder komen dan de 2-3 en dat was dan ook wel weer de klasse van deze titelkandidaat.

Smitshoek speelde een matige 1e helft. Veel te onrustig werd telkens de lange bal gehanteerd in de hoop dat de snelle voorhoede spelers er iets mee zouden kunnen doen. Verrassend kwam Smitshoek in de 6e minuut op voorsprong. Uitblinker deze wedstrijd Pucho Rekondie gaf een puntgave voorzet van rechts, welke door Joey Kleijn, de spits van deze middag keurig in de uiterste hoek werd gekopt. Smitshoek kon echter niet lang genieten van deze voorsprong. Een schot van afstand kon keeper Mike van de Wijngaart niet goed verwerken. Hij stompte de bal voor de voeten van Niels Springer van Volendam, die zich de kans niet liet ontnemen en de 1-1 op het scorebord bracht.

Het kan niet gezegd worden dat Volendam kans op kans kreeg deze eerste helft. Smitshoek stond achterin goed, echter liet men door persoonlijke fouten Volendam op voorsprong komen. Aanvoerder Rutger van der Kleij speelde op het middenveld de bal verkeerd in. Volendam schakelde zeer snel en strafte deze fout direct af. Harry Zwarthoed kon alleen af gaan op de keeper van Smitshoek en bracht in de 37e minuut de 1-2 op het scorebord. Nog geen 5 minuten later ging Ramon van der Wal in de fout. Hij verspeelde de bal op knullige wijze en gaf zodoende Stefan Plat de gelegenheid de stand op 1-3 te brengen wat tevens de ruststand was.

Trainer Richard Middelkoop van de thuisploeg gaf zijn spelers in de rust de opdracht in de 2e helft wat meer te gaan voetballen, combineren en wat minder gebruik te maken van de lange bal. De spelers pakten dit goed op wat resulteerde in het feit dat Volendam nog maar weinig gevaarlijk voor het doel van Mike vd Wijngaard verscheen. Smitshoek nam het initiatief en drong Volendam terug op eigen helft. In de 72e minuut werd de ijver en het spel van Smitshoek beloond met een doelpunt. Jochem vd Biggelaar bracht Pucho Rekondie via een schitterende pass vrij in het strafschop gebied van Volendam. De voorhoedespeler van Smitshoek had maar een klein gaatje nodig om de bal langs Sander Binken, de keeper van Volendam te schieten. Smitshoek kreeg nog een paar kansjes, maar kon een gelijkspel niet realiseren. Wat wel een bekroning had geweest voor een prima 2e helft.

Trainer Richard Middelkoop bracht deze wedstrijd de volgende spelers in het veld: Mike vd Wijngaart, Rutger vd Kleij (aanvoerder), Frank Karreman, Ramon vd Wal, Erwin Nuytinck, Jurien Reineta, Thijs Oomsen, Joey Kleijn (80e Mitchell Abdoel), Jochem vd Biggelaar, Pucho Rekondie, Damian vd Oever (68e Jordy Dekker)