Smitshoek is er zaterdag in eigen huis niet in geslaagd te stunten tegen het sterke Ter Leede. De gasten verlieten het sportpark Smitshoek met een 1-3 zege. Op de overwinning van het op de tweede plaats staande Ter Leede viel niets af te dingen. Smitshoek verloor op basis van een surplus aan de kwaliteit van de Sassenheimers. En door aan een tekort aan rust en gogme toen men na de 1-2 de wedstrijd in handen had.

Aan de kant van Smitshoek ontbraken Rutger van der Kleij en Bart Deprez wegens blessures in de basis elf. Ter Leede dat voor de competitie nog nooit won bij Smitshoek paste het tactisch plan aan en weigerde hoog druk te zetten. Al na 1 minuut kon Joey van den Berg vrij inschieten. Mike van den Wijngaard redde bekwaam. In het eerste half uur was Ter Leede de bovenliggende partij. Het combineerde vlot en maakte goed gebruik van de omschakeling. Ter Leede kwam dan ook verdiend op voorsprong door uitblinker Ian van Otterloo, na een mooie steekpass van Jeffrey Bok.

Even later waren het dezelfde twee van Ter Leede, maar wederom was de prima keepende Mike van den Wijngaard de situatie de baas. Pas na een half uur deed Smitshoek iets terug en zorgde het team van aanvoerder Thijs Oomsen voor gevaar. Een goede assist van Erwin Bravenboer zette Sean Verburg voor de goalie van de gasten. Smitshoek’s linkerspits kwam net iets tekort om de stand gelijk te trekken.

Na rust kwam Smitshoek goed uit de kleedkamer en zorgde men direct voor gevaar voor het doel van Ter Leede. De domper was groot toen 5 minuten na de thee na een snelle omschakeling Ian van Otterlo een voorzet van Joey van den Berg tot treffer promoveerde; 0-2. Het duel leek gespeeld. Maar Smitshoek gaf zich niet gewonnen. Na een combinatie tussen Laurens Visser en Erwin Bravenboer schoot Marcel Varela Ribeiro hard over. In minuut 61 lag na goed doorgaan van Sean Verburg  via een klutsbal van dichtbij van spits Luc Delmee toch de 1-2 in het net. Ter Leede werd nerveus en de gelijkmaker van Smitshoek hing in de lucht.

Trainer Richard Middelkoop bracht Jurien Reinata en Bart Deprez in het veld voor Marcel Varela Ribeiro en Erwin Bravenboer. Smitshoek was in deze fase te ongeduldig en liet op het middenveld en de defensie teveel ruimte voor de tegenstoot. Dit kwam de thuisclub duur te staan. Een prima uitgevoerde counter was Ter Leede betekende een kwartier voor tijd de beslissing 1-3 (goal Joey van den Berg). Het enige wapenfeit in de slotfase was een geweldige volley van Bart Deprez die een beter lot had verdiend dan de deklat. In deze sportieve wedstrijd trok de rustig leidende scheidsrechter Persoon geel voor uitblinker Ian van Otterloo van Ter Leede (voor het wegtrappen van de bal toen het spel stil lag) en John van Vugt van Smitshoek voor ruw spel.