16 April 2018, 09:43 uur
Algemeen
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Fikkert stond er een prima uitslag op het score bord van Smitshoek. Achilles Veen werd met een 3-1 uitslag met 0 punten naar huis gestuurd. Smitshoek verdiende alleen al voor de inzet, maar op sommige momenten ook via prima spel de overwinning. De kater van het verlies recent tegen RVVH had de ploeg van Richard Middelkoop goed verwerkt. Een compliment waard aan de spelersgroep, zo gaf de trainer aan in zijn gebruikelijke nawoord in de gezellige en druk bezochte Business ruimte van Smitshoek, waar een ieder met veel genoegen terug keek op de belangrijke overwinning. Dit gold natuurlijk niet voor de trainer van Achilles Veen. Hij nam geen blad voor de mond en nam het zijn spelers zeer kwalijk dat men inspiratieloos aan deze wedstrijd was begonnen.

Het was juist dit begin van de wedstrijd waar Smitshoek uitstekend gebruik maakte van de instelling van Achilles Veen. Binnen 5 minuten stond er namelijk al een 2-0 op het scorebord. De wedstrijd was een paar minuten oud toen, na geblunder in de Achilles Veen verdediging, Sean Verburg het eerste doelpunt liet aantekenen. Gevolgd door zijn tweede in de 5e minuut, na goed voorbereidend werk van Bart Deprez. In de 25e minuut kwam Smitshoek op een riante 3-0 voorsprong. Laurens Visser zette spits Bart Deprez via een schitterende lob vrij voor keeper Jamil Kools. Waar Bart Deprez een aantal minuten hier voor nog een schitterende kans had laten liggen scoorde hij nu wel beheerst. Achilles Veen kon niet gevaarlijk worden voor het doel van Smitshoek, terwijl de thuis club de kansen wel benutte in deze eerste helft. Smet op de wedstrijd was de rode kaart van Rutger vd Kleij. Erwin Bravenboer kopte de bal richting zijn verdediger die niet kon verhinderen dat de spits van Achilles Veen de bal onderschepte en alleen op Mike vd Wijngaart kon afgaan. Rutger vd Kleij maakte een overtreding op de doorgebroken speler en de goed leidende scheidsrechter Fikkert kon niet anders dan hem de rode kaart voor te houden. De vrijetrap werd ook nog eens feilloos ingeschoten door Jorik Mijnhijmer die daarmee de ruststand van 3-1 op het scorebord bracht.

Na de rust bracht trainer Richard Middelkoop ter vervanging van Rutger vd Kleij verdediger Marcel Varela Ribeiro in, wat ten koste ging van Laurens Visser. In een 4-4-1 formatie probeerde Smitshoek de voorsprong te verdedigen en gokte de ploeg op de counter. Dit laatste lukte een aantal malen echter werden de kansen o.a. door Sean Verburg en Bart Deprez niet goed afgewerkt, c.q. benut. Dat was jammer, maar de enorme inzet van de voorhoedespelers en dan vooral Bart Deprez kon wel de waardering opbrengen van de supporters. Eigenlijk knokte iedereen voor wat hij waard was, wat resulteerde in het feit dat Achilles Veen zeer weinig kansen kreeg waardoor Smitshoek, spelend in het tenue maar daarop de sponsornamen van Safex en Jordex eigenlijk niet in de problemen kwam.

De beste kansen waren nog voor de thuisclub, zo moest ook trainer Clemens Bastiaansen van Achilles Veen na de wedstrijd erkennen. Zijn ploeg had terecht verloren, door het vertoonde spel, maar vooral de inzet en het willen knokken voor de winst van de thuisploeg. Op deze manier is het mogelijk nog een aantal punten bij elkaar te spelen deze competitie, om aan het einde op een veilige plaats te kunnen eindigen.

Trainer Richard Middelkoop begon de wedstrijd met: Mike vd Wijngaart, Thijs Oomsen (aanvoerder),   Rutger vd Kleij, John v Vught, Mustafa Celen, Erwin Bravenboer, Jurien Reinata (70e Remco de Neef), Noah de Neijs (88e Damian vd Oever), Bart Deprez, Laurens Visser (46Marcel Varela Ribeiro) , Sean Verburg