Smitshoek knokt zich naar belangrijke zege

25 November 2018, 12:11 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Dat hard werken loont bewees VV Smitshoek in haar wedstrijd tegen Capelle in Capelle a/d IJssel. De mouwen werden opgestroopt en onder aanvoering van de druk coachende trainer Richard Middelkoop stond er aan het einde van de wedstrijd 0-3 op het scorebord. Een prima resultaat waar spelers, staf en supporters een goed gevoel bij hadden. Het was niet altijd mooi wat er qua spel te zien was op het veld van Capelle, maar de inzet van Smitshoek vergoedde veel.

Direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Kuijntjes nam Capelle vol enthousiasme het heft in handen. Het in het tenue spelend Smitshoek met daarop de sponsornamen van Vertom en Mideko moest even alles bijzetten om de aanvallen van het jeugdige Capelle af te slaan. Capelle kreeg mogelijkheden om de score te openen maar miste de precisie en door jeugdig enthousiasme de rust om de juiste beslissingen te nemen voor het doel van Mike van der Wijngaart. Na tien minuten spelen kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en in de 16e minuut scoorde Smitshoek middenvelder Luc Delmee het eerste doelpunt van de middag. Een scherpe voorzet vanaf rechts kon hij keurig intikken en daarmee bracht hij Smitshoek op voorsprong.

Beide ploegen kregen mogelijkheden om tot scoren te komen. Zo ging in de 30e minuut Alex Rekondie alleen af op de keeper van Capelle, maar tot scoren kwam hij helaas niet. Dat zelfde deed de spits van Capelle 5 minuten later. Hij werd echter reglementair gestuit door Mike vd Wijngaart. Met een goed gevoel ging men de rust in. Achterin bij Smitshoek klopte het prima. Onder aanvoering van aanvoerder Frank Karreman (ooit in 2014-2015 speler van het jaar bij Capelle) werd er sober en kort gedekt op de voorhoede spelers van Capelle die daar veel moeite mee hadden. Het middenveld werd misschien iets te snel en teveel overgeslagen, maar er werd hard gewerkt om de aanvallen van Capelle zo snel mogelijk te ontregelen. Erwin Nuijtinck gaf daarin het juiste voorbeeld. Voorin probeerden Alex Rekondie en Sean Verburg hun snelheid te benutten en brachten zij een aantal keren Capelle in de problemen.

Dat gebeurde ook in de 2e helft. Smitshoek liet Capelle direct na de rust wat uitrazen en zocht na zo’n 10 minuten spelen ook zelf weer wat meer het initiatief. Dit resulteerde in een 0-2 in de 60e minuut. Een lange pass van Alex Rekondie werd goed opgevangen door Sean Verburg, die op de linker kant direct een tegenstander uit speelde, zijn rust nam en de bal schitterend in de verre hoek wist te deponeren. Een prachtig doelpunt en een bevrijdende treffer voor Smitshoek.

Trainer Richard Middelkoop stelde de overwinning veilig door moe gestreden spelers en vanuit tactisch oogpunt een aantal wissels toe te passen vanaf de 75e minuut. Jordi Dekker werd gewisseld voor Ryan v Dijk. Even later verliet doelpuntenmaker Luc Delmee het veld voor Joey Kleijn en mocht Sean Verburg het veld verlaten voor Jurien Reineta. Capelle kon niet meer gevaarlijk worden en het was zelfs nog Smitshoek die de score op 0-3 bracht. Joey Kleijn was daar verantwoordelijk voor. Hij scoorde net voor de prima leidende scheidsrechter Kuijntjes voor het eindsignaal floot.
De overwinning van Smitshoek brengt de ploeg van trainer Richard Middelkoop op een keurige 8e plaats met 17 punten uit 12 wedstrijden.