Smitshoek inspiratieloos tegen Jodan Boys

20 January 2019, 14:40 uur
Digitaal Dagblad

Smitshoek speelde afgelopen zaterdag haar eerste competitie wedstrijd van dit net begonnen jaar. Reikhalzend werd hier door de trouwe supportersschare van het team van trainer Richard Middelkoop naar uitgekeken. De eerste seizoen helft werd namelijk afgesloten met een keurige 7e plaats, onder andere bereikt door wedstrijden te winnen gespeeld met passie. En dat was nu juist ver te zoeken afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen De Jodan Boys uit Gouda. De einduitslag van 0-3 was dan ook helemaal terecht.

Op alle fronten werd Smitshoek door het team uit Gouda afgetroefd deze wedstrijd. Wat dat aan gaat was het een kopie van de wedstrijd in september verleden jaar die met 4-0 in Gouda werd verloren. De ploeg van trainer Richard Middelkoop begon de wedstrijd behoudend. Voorin waren Jurien Reinata en Joey Kleijn gepositioneerd, waardoor het middenveld druk bezet was met als doel de aanvallen van De Jodan Boys zo snel mogelijk te kunnen ontregelen.

De uitstekend voetballende ploeg uit Gouda wist, door goed positie spel en slimmigheid, al direct vanaf de start een aantal malen gevaarlijk te worden voor het doel van Ruben Roodnat, de vervanger van de geblesseerde Mike van der Wijngaart. Het resulteerde al in de 19e minuut in een voorsprong voor de ploeg uit Gouda. Een voorzet kwam via een aantal schijven opeens voor de voeten van Fanny Waandels die de bal droog in het doel van Smitshoek schoot en zo de 0-1 op het scorebord bracht.

De voorsprong werd verder uitgebouwd door een werkelijk schitterende goal van Jorn van Lunteren, de linkerspits van De Jodan Boys. Een afgeslagen bal na een corner krulde hij vanaf zo’n 20 meter in de kruising. Keeper Ruben Roodnat van de thuisploeg was voor de tweede keer kansloos. Zo werd de rust bereikt met de stand 0-2.

De tweede helft begon Smitshoek met het inbrengen van Alex Rekondie voor Luc Delmee. Met drie aanvallers probeerde Smitshoek het tij te keren. Echter bleef men volharden in slordig spel, was de inzet, werklust ver te zoeken en werd het spel op verschillende momenten niet slim gespeeld. De Jodan Boys had dan ook deze tweede helft geen moeite met Smitshoek en bracht via een uitstekend uitgespeelde counter in de 55e minuut de stand op 0-3.

Ryan v Dijk viel in de 80e minuut nog geblesseerd uit en werd vervangen door Jordy Dekker. Scheidsrechter Thijs Voncken blies precies na 90 minuten voor het eindsignaal zodat de teleurgestelde supporters van de thuisploeg de warme kantine konden opzoeken. Trainer Richard Middelkoop stak na de wedstrijd zijn teleurstelling en ergernis niet onder stoelen of banken. Alleen keeper Ruben Roodnat verdiende deze wedstrijd een voldoende. Voor de rest was het een collectief falen zo gaf hij aan. Met zijn mening zat hij precies op dezelfde lijn als de supporters.