Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Afgelopen zaterdag stond de inhaalwedstrijd Smitshoek - HSV Hoek op het programma. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. De op de derde plaats staande Zeeuwen staan bovenaan in de derde periode en Smitshoek knokt voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse A.

Smitshoek, dit keer spelend in de shirts van Universal en Zpress werd direct in de verdediging gedrukt door Hoek. Hoek raakte de lat en een schot van Sidy Ceesay ging rakelings voorlangs. Smitshoek was gewaarschuwd, maar kon niet voorkomen dat diezelfde Ceesay al in de zevende minuut de 0-1 op het bord schoot. Een uitstekende voorzet van Bram Leroy, zeilde net over het hoofd van Lorenzo Braaf, net achter Braaf nam de Hoek spits de bal in een keer op de slof en liet Mike van de Wijngaart kansloos.

Na de bliksemstart van Hoek, pakte Smitshoek het initiatief wat terug.  Luc Delmee deelde een speldenprik uit, maar daarna was het de beurt aan de Smitshoek topscoorder Bart Deprez. De spits ontving een goede pass van Jurien Reinata en stifte de bal op “Mo Salah” achtige wijze over de Hoek goalie Jordi de Jonghe; 1-1.  Daarna golfde het spel op en neer, er waren kansjes voor Hoek en Smitshoek, maar vielen er geen doelpunten meer.

In de rust dreigde scheidsrechter Wijma met een blessure uit te vallen. Bestuurslid Marcel van den Eijnden was druk op zoek naar een vervanger, totdat hij het bericht kreeg dat de dappere Wijma de wedstrijd toch wilde afmaken. Direct na rust kreeg Luc Delmee een dot van een kans, van dichtbij wist de spits echter niet te scoren. Na rust eigenlijk hetzelfde beeld als voor de rust, beide ploegen joegen op een doelpunt, maar konden het net niet vinden.  Een schot van Laurens Visser werd geblokt, verdediger Lorenzo Braaf kopte nog een bal weg van de eigen doellijn, maar doelpunten bleven uit.  Mede door het uitstekende loopvermogen van de middenvelders Damian van den Oever, Remco de Neef en Jurien Reinata  stevende Smitshoek op een verdiend gelijkspel af. Net voor het eindsignaal van scheidsrechter Wijma, kreeg invaller Ramon van der Wal nog een grote kans, zijn van richting veranderde inzet, werd ternauwernood tot hoekschop verwerkt door Jordi de Jonghe.

Met nog vijf wedstrijden te gaan staat Smitshoek nu op de veilige 12e plaats.  Aanstaande zaterdag speelt Smitshoek thuis tegen de nummer 10; Swift. Er wordt op 5 mei om 14.30 uur afgetrapt aan de Smitshoeksebaan.