Delta Makelaars (350×350)

Shirma Rouse staat op zaterdag 11 november op de planken in Theater het Kruispunt. In haar voorstelling eert ze het leven en de muziek Aretha Franklin. Rouse heeft er erg veel zin in: ‘’Waarom zou je pas iemand eren als ze overleden is? Ik doe het nu!’’

Bezoekers van de voorstelling kunnen op 11 november échte muziektheater verwachten. Samen met de Amerikaanse acteur Brandon don Delagraentiss en een live orkest belooft het een spektakel te worden. Shirma zingt, de band speelt de muziek en de acteur vertelt verhalen uit het leven van Franklin. ‘’Ik ben groot fan kreeg een dvd van een vriend cadeau van een concert van Aretha in het Concertgebouw uit 1968. Ik vond het fantastisch en was heel benieuwd wie ze was. Er is weinig bekend over haar leven. Daar zijn we naar op zoek gegaan’’ aldus Rouse.

Shirma Rouse kan niet wachten. ‘’Het wordt een beetje lachen, dansen en sjansen. Het publiek gaat uit de stoelen en de voetjes gaan van de vloer. Eigenlijk gewoon alles erop en eraan. Aretha is nu 75 jaar, we zien het als een echte celebration tour.’’

Goed doel
Alle muziek die tijdens de voorstelling wordt gespeeld, is ook verkrijgbaar op ‘Shirma sings Aretha’, een album dat verkocht wordt na de voorstellingen. De opbrengst uit de verkoop gaat naar de slachtoffers van orkaan Irma op St. Maarten en St. Eustatius. ‘’Ik ben zelf hiervan afkomstig en er is heel veel schade. Op dit moment staat de tussenstand op een opbrengst van €2000,- na vijf concerten.’’ Vertelt Shirma trots.

Shirma Rouse is op zaterdag 11 november om 20.15 uur te zien in Theater het Kruispunt met ‘Aretha! “The Queen of Soul” Celebration tour’. Tickets zijn te koop via Theater het Kruispunt.

Foto: Thareyck Martina

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!