Martijn bezorgt Barendrecht eerste zege

1 September 2018, 17:42 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht heeft zaterdag een overwinning geboekt op Koninklijke HFC. Op sportpark De Bongerd wonnen de rood/witten met 1-0. In de eerste helft waren de gasten uit Haarlem de bovenliggende partij, al bleven grote kansen voor HFC uit. Barendrecht-keeper Nick van der Ploeg hield zijn doel dan ook schoon.

Na de rust kwam Barendrecht feller uit de kleedkamer en werd HFC steeds vaker teruggedrongen op de eigen helft. Ook Barendrecht slaagde er echter niet in tot veel uitgespeelde kansen te komen. Een kwartier voor tijd was het plotseling toch raak: een voorzet van Bas Mourits belandde achter de HFC-verdediging, waarna Rowendley Martijn de bal in het doel frommelde (1-0).

HFC zette aan voor een slotoffensief, maar ondanks een paar hachelijke momenten voor het doel van Barendrecht hielden de Bongerdbewoners de voorsprong vast. Daarmee is de eerste overwinning van het nieuwe seizoen een feit voor de ploeg van trainer Albert van der Dussen.