Edudelta aanmelden (350×350)

Rabobank Coöperatiefonds is samen met Johan Warnar van Hospice de Reiziger en videosamensteller Bas Romeijn genomineerd voor de Barendrechter van het jaarverkiezing, die door Exxact Barendrecht en het Barendrechts Dagblad wordt georganiseerd. De award wordt donderdagavond door Wouter Gorter van Exxact tijdens het Oudejaarscafé in Het Kruispunt uitgereikt. De avond is vrij toegankelijk voor publiek.

De Rabobank geeft jaarlijks, via het Rabobank Coöperatiefonds een deel van haar winst terug aan de lokale samenleving. Het Coöperatiefonds ondersteunt initiatieven die het maatschappelijke of culturele leven in de regio Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Heerjansdam helpen verbeteren. Alle aanvragen worden kritisch beoordeeld door de commissie Coöperatiefonds. In deze commissie zitten leden van de Rabobank. Vier keer per jaar toetsen zij alle aanvragen aan een aantal criteria èn speerpunten. De speerpunten zijn (1) leefbaarheid m.b.t. zorg en wonen, (2) educatie en (3) voedselvoorziening. Op deze gebieden wil de Rabobank met het Coöperatiefonds ècht een maatschappelijk verschil maken.

De Rabobank vindt het belangrijk om waardevolle initiatieven te kunnen blijven ondersteunen vanuit het Coöperatiefonds. Dat stelt de bank in staat een aandeel in elkaar te kunnen hebben en anderen te kunnen helpen om ambities te realiseren. Ook in 2017 hoopt het Coöperatiefonds weer een aantal mooie initiatieven te kunnen ondersteunen. In 2017 is hiervoor een bedrag van € 150.000,- beschikbaar. Meer informatie over het Rabobank Coöperatiefonds, als ook het aanvraagformulier is te vinden op de website van de Rabobank. rabobank.nl/rmij

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!