Delta Makelaars (350×350)

Het centrum van Barendrecht staat zaterdag 16 december in het teken van het jaarlijkse WinterFeest. Nieuw is dit jaar de KerstWensBoom op het Doormanplein. Het programma wordt afgesloten met een sfeervol kerstconcert door de Oeral Kozakken.

Vrijdag
Het programma beging vrijdag 15 december met het Bijzonder Kerstfeest. Van 19.30 tot 20.30 uur is er in de Dorpskerk een kerstviering voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. Met muzikale medewerking van het Dagorkest van Harmonievereniging Barendrecht en de Kelagio Singers. Toegang vrij voor iedereen.

Zaterdag
Het feest wordt zaterdag 16 december om 12.00 uur op het Doormanplein geopend door wethouder Dirk Vermaat. Hij hangt ook de eerste wens in de KerstWensboom.

Kerstwensen
Tijdens het WinterFeest staat er elk jaar een kerstboom op het Doormanplein. Dit jaar heeft de boom een speciale functie gekregen. Bezoekers kunnen hun kerstwens schrijven op een ster. Alles mag: van een witte kerst tot de wens dat een naaste een mooi nieuw jaar mag beleven. Jos Vis zorgt ervoor dat de wens een plaatsje krijgt in de KerstWensBoom. De laatste kerstwens wordt om 19.00 uur opgehangen, bij het begin van de Volkskerstzang.

Doormanplein
Op het Bakker Pot Podium zijn van 12.00 tot 19.00 uur doorlopend optredens. Er wordt onder meer opgetreden door de Big Band van ToBe in Ridderkerk, Funky Feet, Kids Bizz, Harmonice en showband Jong Holland. Om 17.30 uur treden The BlueBerries op, de eerste band uit het Tsjechische Louny die aan het feest meewerkt.

In en om de Dorpskerk
Deze dag worden onder leiding van Mariët Kaasschieter carols ingestudeerd. Het resultaat is te horen tijdens het concert in de Dorpskerk. Dat duurt van 15.00 tot 15.45 uur.
In de Ontmoeting, de zaal naast de kerk, zijn kinderactiviteiten. De Snuffelmarkt is deze dag ook open.
Op het plein voor de kerk staat een kerststal. Ook is hier voor de kinderen een zweefmolen en rijdt de trein van de Maasoeverspoorweg. Onder leiding van scouts kunnen kinderen broodjes bakken.
In D’Ouwe School, het museum van de Historische Vereniging Barendrecht, wordt een kerstmarkt gehouden.
Luister in de Watertoren naar kerstverhalen. Hier kunnen kinderen zich ook laten schminken. De Kerstman is ook in deze omgeving te vinden. Hij is dol op selfies!

WinterMarkt
In de Dorpsstraat en omgeving staan de kramen van de WinterMarkt. De kramen zijn open van 11.00 tot 19.00 uur.

Middenbaan
Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er activiteiten op de Middenbaan. Er treden koren op en er is muziek van de Kerstmannenband. Bezoekers kunnen met de Kerstman op de foto. Natuurlijk zijn ook de mascotte’s Barend en Dregje weer van de partij. Er is een inpakstand. Handig voor wie die dag z’n kerstinkopen doet.

Lichtjesoptocht
Showband Jong Holland geeft van 18.00 tot 18.25 uur een show op het Doormanplein. Aansluitend gaan zijn voorop tijdens de lichtjesoptocht. Kinderen maken vanaf het plein een wandeling door de buurt. Iedereen is op tijd terug voor de Volkskerstzang.

VolksKerstZang
Bekende kerstliederen klinken weer tijdens de jaarlijkse VolksKerstZang op het Doormanplein. Dit jaar is er medewerking van het Jeugdorkest van Harmonievereniging Barendrecht, Glenda Peters, Kids-Bizz en Harmonice. De Volkskerstzang duurt van 19.05 tot 19.55 uur.

Slotconcert

Als bijzonder slotconcert trakteert het WinterFeest Barendrecht op een optreden van het Oeral Kozakkenkoor in de Dorpskerk.
Het koor, dat uit dertig stoere Kozakken bestaat, zingt religieuze liederen uit de Russisch-Orthodoxe liturgie en folkloristische liederen uit het oude Rusland.
Het koor wordt begeleid door het folkloristisch ensemble Uzory uit de Oekraïense stad Mykolajiv. Zij bespelen typische Russische en Oekraïense instrumenten zoals de domra, balalaika, bajan (Russische knopaccordeon), fluit en een variatie aan slaginstrumenten.
Het kerstconcert in de Dorpskerk begint om 20.00 uur. De toegang tot het concert is gratis, maar vol is vol. Bezoekers vanaf de Volkskerstzang op het Doormanplein krijgen voorrang.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!