De daglichtperiode is in Barendrecht tamelijk koud begonnen. Het is vanochtend vrij zonnig, in de loop van de ochtend stijgt de temperatuur naar circa 3 graden Celsius rond het middaguur. De oostenwind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort. In de middag is het zonovergoten winterweer, terwijl het weerbeeld als doet denken dan aan de winter. Bij een zwakke tot matige oost-zuidoostenwind (2 tot 3 Beaufort) is het enkele graden frisser dan zaterdag. De maxima liggen rond 4 graden Celsius. Prachtig weer voor buitenactiviteiten!

Zondagavond is het nog steeds helder en duikt de temperatuur in Barendrecht snel onder het vriespunt. In de nacht naar maandag neemt in onze regio eerst de hoge bewolking en later ook de middelbare bewolking vrij snel toe. In de Rijnmondregio ligt de minimumtemperatuur rond of een fractie boven het vriespunt. De naar zuid draaiende wind is over het algemeen zwak, windkracht 2 Beaufort.

Maandag draait het weer 180 graden om! Bij ons in het westen van Nederland neemt de bewolking snel toe. Later in de ochtend valt de eerste neerslag van de nieuwe werkweek. In de middag trekt vanuit het westen een regengebied over Barendrecht. Neerslagsommen tussen 7 en 10 mm. zijn mogelijk. De zuidwestenwind neemt in de loop van de middag toe naar vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort. Windvlagen tot 70 km./uur zijn mogelijk aan het eind van maandagmiddag. De temperatuur stijgt naar een maximum van 7 graden Celsius, daarmee is het behoorlijk zacht voor medio januari. Toch maakt de wind het voor het gevoel behoorlijk guur.