Verruiming terrastijden van maandag tot zaterdag

mainImage
Verruiming terrastijden van maandag tot zaterdag

De gemeenteraad van Barendrecht is vanavond toch akkoord gegaan met een verruiming van de terrastijden voor de horeca op de Middenbaan, het Doormanplein en in Smitshoek van 23.00 tot 24.00 uur. Een meevaller voor de ondernemers op die locaties is dat de uitbreiding geldt van van maandag tot en met zaterdag en dat is vier dagen meer dan in het aanvankelijk voorstel van de EVB.

Voor horecaondernemers op het Havenhoofd in Carnisselande was er minder goed nieuws. Ondanks een poging om die locatie ook mee te nemen in de pilot. Daar stak burgemeester Jan van Belzen echter een stokje voor. De portefeuillehouder openbare orde vindt de situatie op het horecaplein in Carnisselande nog niet stabiel genoeg. Sterker nog de gemeente handhaaft daar strenger omdat daar volgens de burgemeester nog steeds veel klachten vandaan komen.

Martijn van Meppelen Scheppink (SGP/ChristenUnie) vond de uitsluiting van het Havenhoofd zwaar genoeg om een schorsing te vragen en het dilemma met de zes coalitiepartijen te bespreken. Zijn verzoek aan de burgemeester om voor 1 augustus met de horeca en bewoners op het Havenhoofd in gesprek te gaan om daar ook een pilot te kunnen starten, redde het niet. Indiener EVB en de burgemeester achten het niet haalbaar om voor 1 augustus met de horecaondernemers en de bewoners rond het Havenhoofd te spreken en verbinding tussen de beide partijen te brengen.

 


| Foto: Digitaal Dagblad