Leefbaar R'dam: uitsluiting is huichelachtig

mainImage
Leefbaar R'dam: uitsluiting is huichelachtig

Net zoals in Barendrecht (in dit geval de EVB) is ook in Rotterdam de grootste politieke partij bij de coalitievorming uitgesloten. Slachtoffer Leefbaar Rotterdam is verbijsterd over het feit dat de VVD met linkse partijen een coalitie wil vormen. Voorman Joost Eerdmans hekelt GroenLinks, dat categorisch weigerde met Leefbaar te praten over een coalitie. ''Het is werkelijk de schaamte voorbij en huichelachtig om ons uit te sluiten." Leefbaar is met elf zetels met een straatlengte de grootste partij in de havenstad.

Ook vindt Eerdmans dat de Rotterdamse VVD slappe knieën heeft. Deze partij liet Leefbaar vallen omdat ze vreesde dat er een linkse minderheidscoalitie zou komen met gedoogsteun van islamitische partijen als DENK en Nida. Volgens Eerdmans was die links-islamitische gedoogcoalitie er echter nooit gekomen omdat landelijke partijleiders van de linkse partijen daartegen waren.

Zondag maakten VVD , GroenLinks, D66, PvdA (alle 5 zetels), CDA (2) en ChristenUnie/SGP (1) bekend samen een college te willen vormen. Die coalitie leunt met 23 zetels op de kleinst mogelijke meerderheid. Het college krijgt tien wethouders, twee voor de grote partijen, een voor het CDA en een deeltijdbestuurder voor ChristenUnie/SGP. Het huidige college had er zes.

 


| Foto: Digitaal Dagblad