EVB op stap met mindervaliden

mainImage
EVB op stap met mindervaliden

Belangrijke voorzieningen in Barendrecht zoals het openbaar vervoer, de supermarkt of de huisarts zijn niet altijd goed bereikbaar voor ouderen en mindervaliden. Dat stelt de politieke partij Echt voor Barendrecht (EVB) aan de hand van vragen die partijleden kregen van inwoners. ''Voorbeelden van moeilijk bereikbare plaatsen in Barendrecht zijn de bibliotheek en het theater in Het Kruispunt voor mensen met een visuele handicap en de weekmarkt aan het Binnenhof voor mensen met een rolstoel of een rollator'', aldus de EVB-fractie.

Barendrecht kent volgens de fractie echter nog veel meer plekken met structurele knelpunten voor mindervaliden en dat is raadslid Els Schaap een doorn in het oog: “Met een stijging van het aantal 65-plussers, wordt de bereikbaarheid van voorzieningen voor ouderen en mindervaliden alleen maar belangrijker, toch lijkt hier nog maar weinig aandacht voor te bestaan.”

Om aandacht voor het onderwerp te vragen én de praktijk te ervaren, gaat EVB op zaterdag 29 september met enkele mindervaliden "op stap" langs diverse aandachtsgebieden. Wilt u mee of kent u locaties die mindervaliden een doorn in het oog zijn? Meld u dan aan om mee te lopen of geef het door via de website van Echt voor Barendrecht.

De resultaten van het onderzoek worden later dit jaar aan het college van B&W aangeboden.


Foto: Digitaal Dagblad