College presenteert ambities en wensen 2018 - 2022

mainImage
College presenteert ambities en wensen 2018 - 2022

Het college van B&W heeft donderdagochtend het collegeprogramma voor de periode 2018 - 2022 gepresenteerd. Het document heeft als titel Barendrecht, toekomstbestendig! meegekregen. De burgemeester en wethouders willen ''samen met de Barendrechters, in de komende vier jaar werken aan een toekomstbestendig Barendrecht, met oog voor iedereen die in Barendrecht woont.''

De burgemeester en wethouders van coalitiepartijen D66, VVD, SGP/CU, GroenLinks, CDA en PvdA gingen de afgelopen maanden in diverse sessies in gesprek met organisaties, bedrijven, inwoners en raadsleden om tot de concrete plannen te komen. Ook zijn zij van plan om akkoorden te gaan sluiten met partners die willen bijdragen aan doelen op het gebied van sport, klimaat, wonen, innovatie, het realiseren van een aantrekkelijk en groen centrum en het voorkomen van eenzaamheid.

Het stadsbestuur wil onder meer 750 nieuwe woningen gaan bouwen. Ook moeten gebieden volgens hen aantrekkelijker worden. Verder is de strekking van het collegeprogramma dat men meer in samenspraak met Barendrechters wil doen. Ook komt er een Krajicek Playground en er komt een innovatieprijs voor het meest duurzame initiatief in Barendrecht. Ook komt er in 2021 een nieuw Trefpunt. Op het gebied van cultuur wil het College van B&W meer lokale initiatieven stimuleren, met name de samenwerking van initiatieven gericht op het zelfstandig kunnen voortbestaan.

Het collegeprogramma is hier te lezen.


| Foto: Digitaal Dagblad