CDA staat achter wethouder Peter Luijendijk

mainImage
CDA staat achter wethouder Peter Luijendijk

Het CDA Barendrecht staat nog volledig achter wethouder Peter Luijendijk, ondanks dat EVB-wethouders Dirk Vermaat en Lennart van der Linden het vertrouwen in hem hebben opgezegd. Volgens het tweetal heeft Luijendijk belangrijke informatie achter gehouden. Of de partijen van de nieuwe coalitie (SGP/ChristenUnie, VVD, PvdA, Groenlinks en D66) dit zullen volgen is nog onbekend.

Het CDA reageert op de eigen website als volgt: ''Met verbazing en ongeloof heeft de fractie van het CDA in Barendrecht kennis genomen van een brief die demissionair wethouder Vermaat (EVB), mede namens demissionair wethouder van der Linden (EVB) twee dagen voor de installatie van het nieuwe college aan de raad heeft verzonden. In deze brief meent de heer Vermaat mede namens de heer van der Linden het vertrouwen te moeten opzeggen in hun collega Luijendijk.

We herkennen de beschuldigingen aan het adres van de wethouder en de fractie totaal niet. De brief is een verzameling feitelijke onjuistheden en daarnaast vinden we het onbegrijpelijk dat twee demissionaire wethouders twee dagen voor hun afscheid deze stap menen te moeten zetten. Het is namelijk aan de gemeenteraad en niet aan collegeleden om vertrouwen in een wethouder op te zeggen.

Duidelijk moet zijn dat de CDA-fractie volledig achter haar demissionaire wethouder Luijendijk staat en elke poging hem op onjuiste gronden in een kwaad daglicht te stellen, zal bestrijden.''

 


| Foto: Digitaal Dagblad