Betere gebiedsaanduiding voor het Havenhoofd

mainImage
Betere gebiedsaanduiding voor het Havenhoofd

Betere gebiedsaanduiding ter promotie van het Havenhoofd. Dat wil Cicilia Rijsdijk (EVB) bereiken. De Barendrechtse gemeenteraad nam een door haar ingediend voorstel hiertoe aan. Het nabijgelegen gebied Carnisselande Vaanpark trekt dagelijks duizenden mensen die er gaan winkelen bij o.a. IKEA en Baby-park.
Rijsdijk is tevreden: “Het Havenhoofd is met haar grote variëteit aan kwalitatief hoogwaardige horeca inmiddels uitgegroeid tot een culinaire hotspot met regionale uitstraling. Daar mag Barendrecht trots op zijn! Maar het ontbreekt momenteel aan duidelijke gebiedsaanduiding”.
Door betere bewegwijzering en promotie, verwacht Rijsdijk dat meer bezoekers van de Vaanparken spontaan een bezoek brengen aan het nabijgelegen Havenhoofd. Rijsdijk: “Daar profiteren Barendrechtse ondernemers van en dat is weer goed nieuws voor de Barendrechtse economie!”
Wethouder Tanja de Jonge keek bij het aannemen van deze motie met een wat zuur gezicht, want de financiering moet komen uit het investeringskrediet 'Hart van Carnisselande' en die gelden zijn volgens haar niet bedoeld voor de promotie van het horecaplein op het Vaanpark.


Foto: Digitaal Dagblad