Barendrechtse raad nu ook met zomerreces

mainImage
Barendrechtse raad nu ook met zomerreces

Voor de gemeenteraad van Barendrecht was dinsdagavond de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Het reces zal tot maandag 3 september duren. Dan staat de eerste commissievergadering van het nieuwe seizoen op de agenda.

Voor het kersverse college van B&W wordt het doorwerken. De komende maanden wordt het coalitieakkoord, dat in juni gepresenteerd werd, omgevormd tot een collegeprogramma. In september zal bekend worden welke taken de zes wethouders zullen moeten gaan uitvoeren, de komende vier jaar.

Traditioneel wordt het eerste half jaar afgesloten met een barbecue voor raadsleden en ambtelijke ondersteuning. Verkiezingswinnaar Echt voor Barendrecht zag, vanwege het uitsluiten van deelname aan de nieuwe coalitie, geen reden om als enige oppositiepartij met de 'politieke collega's' een sateetje te eten. Daarom besloot de gemeente Barendrecht om de gezamenlijke barbecue te annuleren. De coalitiepartijen zullen nu zonder EVB, woensdagavond, een BBQ houden. Daarvoor moeten zij wel zelf een tientje per persoon betalen.


Foto: Digitaal Dagblad