De Hypotheekshop in de buurt (350×350)

Vandaag is het in Barendrecht overwegend bewolkt. Er trekken buien over het Rijnmondgebied en er waait een frisse noordwester, windkracht 4 tot 5. Omdat het zeewater van de Noordzee nog relatief koud is, loopt de temperatuur in de loop van de dag nauwelijks op. De middagtemperatuur ligt in de regio rond 7 graden Celsius. Bij ons in het westen van Nederland wordt het in de tweede helft van de middag droog, maar de zon krijgen we waarschijnlijk niet te zien.

Dinsdagavond trekken vanuit het westen brede opklaringen over onze regio. In de nacht naar woensdag is het wisselend bewolkt en koelt het sterk af. De minima liggen maar een fractie boven het vriespunt in Barendrecht. Er is kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Vooral bruggen, viaducten, op- en afritten zijn gevoelig voor gladheid. Tevens is er een vrij grote kans op mist.

Morgen lost de mist in de ochtenduren geleidelijk op en komt de zon na verloop van tijd tevoorschijn. In de middag is het vrij zonnig, nu en dan trekt er een wolkenveld over de Rijnmondregio. Het is vriendelijk voorjaarsweer met maxima van circa 11 graden Celsius. Er waait een zwakke tot matige wind (2 tot 3 Beaufort) uit zuidelijke richtingen. In de loop van de dag draait de wind naar het oosten.

Donderdag en vrijdag is het wisselend bewolkt. Er is soms enige ruimte voor de zon en met name donderdagmiddag en donderdagavond gaan er een aantal buien vallen. Met maxima van 10 of 11 graden Celsius liggen de maxima rond normaal voor medio maart. Op beide dag waait er een oostelijke wind. Op donderdag is deze matig van kracht (4 Beaufort). Op vrijdag zwak, windkracht 2 Beaufort.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!