Opnieuw nederlaag voor dames Binnenland

14 January 2019, 09:40 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

4Consult/Binnenland heeft de thuiswedstrijd tegen landskampioen en huidig koploper van de VBL Solar-systemen Grasshoppers kansloos verloren. Na een ruststand van 26-47 ging de zege meer dan verdiend met 57-88 naar de Katwijkse formatie, dat op alle fronten de Barendrechtse formatie de baas was. Het enige positieve van de zaterdagavond was het verlies van Dozy BV Den Helder bij Loon Lions waardoor 4Consult/Binnenland zich toch heeft geplaatst voor de Final Four die op 25 en 26 januari in Landsmeer zal worden gehouden. Als 4Consult/Binnenland dan echter een aanspraak wil maken op de Final Four titel zal er toch uit een heel ander vaatje getapt moeten worden dan dat de ploeg van coach Joost van Rangelrooij tegen Grasshoppers liet zien.

4Consult/Binnenland start nog goed in de eigen sporthal De Driesprong via Maxime Essenstam en Eline Kasius (4-0) maar daarna is het Solar-systemen Grasshoppers dat met een 0-15 run het heft in handen neemt. De thuisploeg heeft heel veel moeite op vrije kansen te creëren en is verdedigend telkens een stap te laat, waardoor het kwart wordt afgesloten met een 14-22 stand. Eline Kasius en Zera Butter kunnen nog wat weerstand bieden in het tweede bedrijf maar het is te weinig om Grasshoppers af te stoppen. Met name Ilse Kuijt komt scorend veelvuldig door wat resulteert in een 26-46 ruststand.

Ook na rust verandert het beeld van de wedstrijd niet, 4Consult/Binnenland loopt verdedigend continue achter de feiten aan en kan aanvallend geen enkele vuist maken. Het verschil loopt dan ook alleen maar verder op tot een stand van 41-66 aan het einde van het derde kwart. Het laatste kwart loopt het verschil snel op richting de 30 punten waarna de wedstrijd als de spreekwoordelijke nachtkaars uit gaat met een 57-88 als eindstand.

Scores: Zera Butter 17 (+5 rebounds), Eline Kasius 11, Jamailah Adams 8, Maxime Essenstam 8, Chermensa van la Parra 5, Lisa van den Adel 4, Gabriëlle van den Bosch 2 (+5 rebounds), Celine Dupont 2.
Aankomende zaterdag speelt 4Consult/Binnenland om 20.30 uur in Bemmel de uitwedstrijd tegen Lekdetec.nl.