De Hypotheekshop in de buurt (350×350)

Een jaar geleden begon Vivian Jordan haar droom. Horecagelegenheid Spruit eten & drinken aan de Middenbaan in Barendrecht werd werkelijkheid. Nu, een jaar later, blikt de eigenaresse terug.

”Spruit op de kaart zetten was een grote uitdaging het afgelopen jaar. Een goede horecavoorziening richt zich normaal gesproken op een bepaalde doelgroep, maar dat kan niet in ons restaurant. In het pand zitten verschillende partners waaronder het theater, de radio en de bibliotheek. Natuurlijk vinden we het geweldig om de theaterbezoekers te verwelkomen, maar we zijn er net zo goed voor andere gasten. En dat maakt ons werk zo leuk en uitdagend. Ons team en onze keuken zijn ingespeeld op 1 tot wel 500 gasten. We zorgen voor een goede bediening in ons a la carte restaurant, maar tegelijk kunnen we ook binnen 7 minuten een pauzedrankje tijdens voorstellingen serveren. Mede door jarenlange kennis en ervaring kunnen we ons personeelsinzet goed inschatten. We weten inmiddels hoe de hazen lopen.”

Rollend van geluk
”Een jaar geleden was ons motto ‘Iedereen moet rollend van geluk het pand verlaten’. Ik ben er trots op dat dat al redelijk gelukt is! En vooral mensen die eerst sceptisch binnenkomen en totaal verrast de deur uitgaan. En mooi als je deze mensen weer terugziet. In de horeca doe je alles op gevoel en wil je persoonlijk zijn. Ik vind het belangrijk om feedback aan mijn gasten te vragen, zodat ik weet wat hun wensen zijn, wat goed is en wat ze missen. De mooiste dagen zijn voor mij wanneer het samen met mijn team gesmeerd loopt en wanneer de gasten tevreden zijn. Het doet mij zweven wanneer gasten zeggen ‘Hier zat Barendrecht nou echt op te wachten.’

Naast het bedienen van gasten vind ik het ook belangrijk dat mijn medewerkers hun talenten gebruiken. Een leerplein voor mijn medewerkers om hun expertise ten volle te benutten. Dus een student marketing mag zich ook bemoeien met de marketing van Spruit. En een student communicatie mag daarmee aan de slag. Het is een win-win situatie. Mijn vader leerde mij al vroeg dat wanneer je goed voor je mensen zorgt, zij ook goed zijn voor jou!”

Beste leveranciers en producten
”We hebben al diverse terugkerende evenementen in Het Kruispunt zoals een liveband, een dj op vrijdag, gave arrangementen en er komt een pubquiz aan. Daarnaast werken we met de beste leveranciers, lokale ondernemers, zoals Santas en Koekela. Samen zorgen we voor de beste producten. Vers bereid met natuurlijke en pure ingrediënten. We organiseren in ons pand ook een lokaal ondernemersverkooppunt. We gaan olijfolie, koffiebonen en vers gebakken brood verkopen. Ik heb het altijd al leuk gevonden dat je het eten in een restaurant ook ter plekke kunt kopen. Het is net dat beetje extra aandacht. Het geloof in het product en de leverancier. En zo gaan we het tweede jaar in. Met net zoveel enthousiasme en plezier. Een restaurant aan een plein waar iedereen zich fijn voelt.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!