De Hypotheekshop in de buurt (350×350)

In de ochtend van Oudejaarsdag 2017 blijft het in Barendrecht geheel bewolkt en zijn er perioden met lichte tot matige regen. De maximumtemperatuur is circa 13 graden Celsius en wordt aan het eind van de ochtend bereikt. De zuidwestenwind neemt toe naar vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort. Windvlagen tot 70 km./uur zijn mogelijk! De gevoelstemperatuur ligt door de stevige wind rond 7 graden Celsius.

In de middag regent het geruime tijd met een matige intensiteit, de perioden met lichte regen zijn relatief kort. Een flinke buienlijn trekt langzaam van west naar oost over het Rijnmondgebied. Het blijft bewolkt en na de passage van de buienlijn wordt het enkele graden koeler. In de tweede helft van de middag knapt het weer geleidelijk op. Op een enkele bui na is het droog. De zuidwestenwind blijft ’s middags vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort. Windvlagen tot 75 km./uur!

Oudejaarsavond trekken diverse, soms flinke regenbuien over Barendrecht. Het is overwegend bewolkt, maar soms klaart het sporadisch even op. De wind neemt in eerste instantie iets af en wordt matig (3 tot 4 Beaufort), later op de avond opnieuw toenemend naar vrij krachtige wind (5 Beaufort). Ook tijdens de jaarwisseling vallen verspreid over het Rijnmondgebied regenbuien en staat er een vrij krachtige wind (5 Beaufort). Windvlagen tot 60 km./uur zijn mogelijk! De temperatuur ligt tijdens de jaarwisseling rond 8 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen, maar door de wind voelt het iets frisser aan.

In de nacht naar Nieuwjaarsdag vallen nog enkele licht regenbuien. De zuidwestenwind is over het algemeen vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort. De wind neemt in de tweede helft van de nacht af naar matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. De minimumtemperatuur daalt naar circa 6 graden Celsius. Nieuwjaarsdag verloopt licht wisselvallig met enkele buien. Er waait een matige zuidwestenwind (3 tot 4 Beaufort). Tussen de buien door schijnt de zon regelmatig. Het is gevoelig frisser dan Oudejaarsdag. De middagtemperatuur ligt in Barendrecht rond 8 graden Celsius. Dat is nog altijd circa 3 graden warmer dan het langjarig gemiddelde (1980-2010).

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!