Rabobank Clubkascampagne (250×250)

Wethouder Luijendijk (CDA) heeft vandaag de officiële opening verricht van de bussluis van de Harmonielaan. Hiermee is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan van het college: het toegankelijk maken van de onderdoorgang onder de A29. Hiermee is het voor iedereen mogelijk om snel van en naar Carnisselande te reizen.

Met de onderdoorgang is er een verbinding gemaakt met Oost- en West Barendrecht. Voorafgaand aan de openstelling zijn er ook aanpassingen gemaakt aan de wegen. Aan de 1e Barendrechtseweg is bijvoorbeeld de rotonde verbouwd tot kruispunt met verkeerslichten, zijn er rotondes gemaakt aan de kruising Henry Dunantlaan-Boerhaavelaan en ook Hamburg-Breslau. Verder zijn er ook geluidsschermen geplaatst aan de Sweelincklaan en worden er schermen gemaakt langs de Henry Dunantlaan.

De onderdoorgang was al dit weekend geopend en dat is wethouder Luijendijk niet ontgaan: “Hij was van het weekend al open, dat is ook prima. Hij is ook klaar en dan mag ‘ie ook open. Ik was er zelf ook al over gereden, het viel mij op dat ondanks dat het niet zo bekend was, er al zoveel mensen overheen gingen. Daar heeft de Barendrechter veel profijt van.”

Luijendijk vervolgt: “Wat wel tot gevolgen heeft, dat mensen minder gebruik gaan maken van de rijksweg. Nu hoor ik veel mensen die dan hier vandaan naar de Kilweg gingen, even de rijksweg A29 op en vervolgens weer bij de veiling er vanaf. Die route zal men minder snel meer nemen, want dit is veel sneller hier de onderdoorgang te gaan nemen en dan zo richting de veiling te gaan. Nu zijn ze zo op De Bongerd waar de voetbal is, waar de atletiek en waar de korfbal is. Ik denk dat het met name voor de mensen uit Carnisselande echt wel veel gaat betekenen.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!