Rabobank – Starter van het Kwartaal (250×250)

Een kwart van de Nederlanders met een uitvaartverzekering, heeft geen idee welk soort verzekering zij hebben. Ook weten zij niet of de verzekering de kosten van hun uitvaart zal dekken. Daarnaast weet een derde van de Nederlanders niet wat de gemiddelde kosten van een uitvaart zijn, zo blijkt uit Nibud-onderzoek. De gemiddelde uitvaartkosten bedragen volgens het CBS zo’n 7.500 euro, maar mensen schatten de kosten zo’n 1500 euro lager in.

Wij spraken hierover met Mastenbroek Uitvaartverzorging uit Barendrecht: “De kosten van een uitvaart zijn sterk afhankelijk van de wensen en soms ook van de maatschappelijke positie van degene die overleden is”, vertelt Eric Mastenbroek. “De hoogste post op een uitvaartfactuur is vaak die van de begraafplaats of het crematorium. Grafkosten kunnen behoorlijk oplopen en in crematoria betaal je, buiten de crematierechten, voor de tijdsduur van het gebruik van de faciliteiten en de consumpties. Wanneer er veel belangstelling is kan hierdoor de nota fors oplopen.”
“Ook voor locaties op begraafplaatsen die door een gemeente in beheer zijn gegeven worden vaak hoge tarieven gerekend. Hierdoor ontstaan grote prijsverschillen, zoals bijvoorbeeld het geval is binnen de BAR (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk). Gemeente Ridderkerk heeft de aula van de begraafplaats in eigen beheer en Barendrecht niet. Hierdoor lopen verschillen op tot honderden euro’s.”

Keuzevrijheid met verzekeringen

“Belangrijk om te weten is dat mensen altijd vrij zijn in de keuze van een uitvaartverzorger”, legt hij uit. “Veelal wordt er door een verzekeraar doorverwezen naar een ondernemer waar afspraken mee zijn gemaakt. Van tevoren bellen om te kijken wat de mogelijkheden zijn binnen de verzekering kan al veel besparen. Ook is het prettig met een plaatselijke ondernemer te maken te hebben die op de hoogte is van de locaties en tarieven.”
Transparantie
“Voor ons staat transparantie als het gaat om de kosten hoog in het vaandel. Alle tarieven zijn terug te vinden op onze website en er kan middels een kostenmeter worden uitgerekend wat een uitvaart gaat kosten. Wanneer mensen zich vooraf verdiepen in de kosten komen zij niet voor verrassingen te staan en kan er veel worden bespaard.”
Meer weten? Bel Eric Mastenbroek 0180 723204 of kijk op www.ericmastenbroek.nl

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!