In Bibliotheek Carnisselande is er op donderdag 25 januari, van 10.30 tot 12.00 uur, in het kader van de Nationale Voorleesdagen 2018 een editie van ‘Kids&Koffie’. Hier kunnen kinderen luisteren naar het verhaal Ssst! De tijger slaapt en wordt de Prentenboeken TopTien 2018 besproken. Op zaterdag 27 januari, van 14.00 tot 15.00 uur, kun je samen met je kind(eren) liedjes zingen, dansen en muzikale spelletjes spelen bij ‘muziek op schoot’. Deze workshop wordt gegeven door Nathalie Tempelman. Beide activiteiten zijn voor ouders en kinderen van 0 t/m 4 jaar en zijn gratis toegankelijk, aanmelden voor muziek op schoot is verplicht via de website.

Voorlezen is een feest!
Het voorlezen van een verhaaltje of het bladeren in een prentenboek zorgt voor het maken van herinneren bij kinderen. Ook heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Daarom vinden ook dit jaar De Nationale Voorleesdagen weer landelijk plaats. In 2018 is dit van 24 januari t/m 3 februari. Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het prentenboek staat tijdens de Voorleesdagen landelijk centraal bij de vele activiteiten.

Lid worden is leuk

Een bibliotheekpas is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Nieuwe jeugdleden ontvangen tijdens de Nationale Voorleesdagen een leuk vingerpoppetje van het Prentenboek van het jaar. Bij de Bibliotheek AanZet staat tijdens de Nationale Voorleesdagen voorlezen aan de allerkleinsten centraal. We organiseren in veel van onze vestigingen verschillende activiteiten waar ouders, opa’s en oma’s en (klein)kinderen aan mee kunnen doen. Kijk op onze www.debibliotheekaanzet.nl of op Facebook voor de actuele agenda en informatie.

Praktische informatie
Wat: Kids&koffie en Muziek op schoot in bibliotheek Carnisselande
Wanneer: 25 en 27 januari
Waar: Bibliotheek Carnisselande
Voor wie: kinderen van 0 t/m 4 jaar en hun ouders
Toegang: gratis | aanmelden verplicht

Beeldrechten: Bibliotheek AanZet.