Sanisale Barendrecht (350×350)

Vandaag trekken van het noordwesten uit talrijke winterse buien over Barendrecht. Tussen de buien door schijnt af en toe de zon. De lucht wordt geleidelijk kouder en daardoor zullen de meeste buien een lading hagel of natte sneeuw bij zich hebben of een mix daarvan. De sneeuw smelt bij aanraking met de grond direct weg, want de maxima komen rond 4 graden Celsius uit in de Rijnmondregio. In een winterse bui ligt de temperatuur een fractie boven het vriespunt. De kans op een enkele onweersontlading is bij een zwaardere winterse bui niet uitgesloten. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind (2 tot 3 Beaufort) en deze maakt het voor het gevoel nog een stuk kouder. Het wordt een zeer gure donderdag in Barendrecht.

Vanavond daalt de temperatuur opnieuw met rasse schreden richting het vriespunt. Het is wisselvallig met een mix van wolkenvelden, opklaringen en enkele winterse buien. Uit de meeste buien valt sneeuw en in het Rijnmondgebied zou de sneeuw wel eens kunnen blijven liggen. Lokaal wordt een wit sneeuwtapijt gevormd.

In de nacht naar vrijdag is er een mix van wolkenvelden en (brede) opklaringen. Het wordt een koude nacht met minima rond -1 graad Celsius. Op plekken waar het langer opklaart kan het 2 graden vriezen. Bij een (zeer) zwakke wind uit richtingen tussen noord en noordoost kan mist gevormd worden en in de gehele regio is kans op gladheid door bevriezing van natte wegdelen of winterse neerslag.

December start koud vrijdag met maxima van 3 graden Celsius. Normaal ligt de maximumtemperatuur rond 7 graden Celsius in de eerste dagen van december. De ochtend verloopt zonnig, in de middag krijgt de bewolking een groter aandeel. Er is opnieuw kans op een enkele winterse buien met hagel en/of (natte) sneeuw. De wind waait zwak (2 Beaufort) uit noordelijke richtingen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!